Roomboterkoekjes

Deze ronde roomboterkoekjes met hazelnoot zijn boterrijk en krokant. Versier ze met glazuur en je hebt de perfecte zelfgemaakte koekjes. Stijlvol en lekker!

125 kcal

40 min. bereiden, 15 min. oventijd, 1 uur 15 min. wachten

4.1/5

(12)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vershoudfolie

  • deegroller

  • ronde uitsteekvorm (Ø 6 cm)

  • bakpapier


2017 nr. 10 - Herfsthelden

2017 week 41-42 - 2017 week 41-42

december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine.

  2. Meng de boter, basterdsuiker, het zout en ⅓ van de poedersuiker in een kom. Voeg de melk toe en roer erdoor.

  3. Zeef de bloem boven de kom en kneed met de hazelnoten door de boter. Verpak in vershoudfolie en laat 45 min. rusten in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor op 170 °C. Kneed het deeg kort door en rol uit op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller. Steek uit met uitsteekvormpjes koekjes uit en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met het overgebleven deeg.

  5. Bak de koekjes in 12-15 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen.

  6. Meng de rest van de poedersuiker met het water tot een glazuur. Vouw een cornetje van een stuk bakpapier en vul met het glazuur. Versier de koekjes met het glazuur en laat uitharden.

  • bewaartipHet deeg blijft, verpakt in plasticfolie, 3 dagen goed in de koelkast en 1 maand in de vriezer.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Roomboterkoekjes

Deze ronde roomboterkoekjes met hazelnoot zijn boterrijk en krokant. Versier ze met glazuur en je hebt de perfecte zelfgemaakte koekjes. Stijlvol en lekker!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig