Roomboterkoekjes
Deze ronde roomboterkoekjes met hazelnoot zijn boterrijk en krokant. Versier ze met glazuur en je hebt de perfecte zelfgemaakte koekjes. Stijlvol en lekker!
125 kcal
40 min. bereiden, 15 min. oventijd, 1 uur 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
150 g
75 g
150 g
¼ tl
150 g
50 ml
240 g
1 el
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
deegroller
ronde uitsteekvorm (Ø 6 cm)
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 10 - Herfsthelden
2017 week 41-42 - 2017 week 41-42
december 2025 - december 2025
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine.
Meng de boter, basterdsuiker, het zout en ⅓ van de poedersuiker in een kom. Voeg de melk toe en roer erdoor.
Zeef de bloem boven de kom en kneed met de hazelnoten door de boter. Verpak in vershoudfolie en laat 45 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Kneed het deeg kort door en rol uit op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller. Steek uit met uitsteekvormpjes koekjes uit en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met het overgebleven deeg.
Bak de koekjes in 12-15 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen.
Meng de rest van de poedersuiker met het water tot een glazuur. Vouw een cornetje van een stuk bakpapier en vul met het glazuur. Versier de koekjes met het glazuur en laat uitharden.
- bewaartipHet deeg blijft, verpakt in plasticfolie, 3 dagen goed in de koelkast en 1 maand in de vriezer.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Roomboterkoekjes
Deze ronde roomboterkoekjes met hazelnoot zijn boterrijk en krokant. Versier ze met glazuur en je hebt de perfecte zelfgemaakte koekjes. Stijlvol en lekker!

30 porties
125 kcal
40 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Maal de hazelnoten fijn in een keukenmachine.
Meng de boter, basterdsuiker, het zout en ⅓ van de poedersuiker in een kom. Voeg de melk toe en roer erdoor.
Zeef de bloem boven de kom en kneed met de hazelnoten door de boter. Verpak in vershoudfolie en laat 45 min. rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 °C. Kneed het deeg kort door en rol uit op een met bloem bestoven werkblad met de deegroller. Steek uit met uitsteekvormpjes koekjes uit en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Herhaal met het overgebleven deeg.
Bak de koekjes in 12-15 min. lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 30 min. afkoelen.
Meng de rest van de poedersuiker met het water tot een glazuur. Vouw een cornetje van een stuk bakpapier en vul met het glazuur. Versier de koekjes met het glazuur en laat uitharden.
bewaartip:Het deeg blijft, verpakt in plasticfolie, 3 dagen goed in de koelkast en 1 maand in de vriezer.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 30 porties)
150 g ongezouten roomboter
75 g ongebrande hazelnoten
150 g witte basterdsuiker
¼ tl zout
150 g poedersuiker
50 ml volle melk
240 g patentbloem
1 el water
Dit heb je nodig
keukenmachine
vershoudfolie
deegroller
ronde uitsteekvorm (Ø 6 cm)
bakpapier




