Spooky couscoussalade
Spooky couscoussalade

Spooky couscoussalade

Ja, die wortels lijken net vingers. Dat is precies de bedoeling.

25 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

8 personen

300 g

couscous

1 el

Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus

2 tl

zout

500 ml

kokend water

4 el

citroenmayonaise

150 g

peen julienne

150 g

bietjes julienne

200 g

saladeblokjes

30 g

verse peterselie

1

citroen

5

regenboog wortelmix

5

garneeramandelen

Ja, die wortels lijken net vingers. Dat is precies de bedoeling.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een ruime kom en meng de al-andalus en het zout erdoor. Schenk het kokend water over, roer een keer door en laat 10 min. staan. Roer los met een vork. Meng eerst de citroenmayonaise en dan de peen, bietjes en saladeblokjes door de couscous.

2

Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Pers de citroen uit en voeg het sap (en eventueel meer naar smaak) toe. Snijd de wortels in de vorm van vingers. Maak aan de bovenkant een dwarssneetje en steek daar een amandel als nagel in. Steek de vingers in de couscoussalade en serveer.