Spooky couscoussalade
Ja, die wortels lijken net vingers. Dat is precies de bedoeling.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 300 g couscous
- 1 el Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
- 2 tl zout
- 500 ml kokend water
- 4 el citroenmayonaise
- 150 g peen julienne
- 150 g bietjes julienne
- 200 g saladeblokjes
- 30 g verse peterselie
- 1 citroen
- 5 regenboog wortelmix
- 5 garneeramandelen
Advertentie
Bereiden
- Doe de couscous in een ruime kom en meng de al-andalus en het zout erdoor. Schenk het kokend water over, roer een keer door en laat 10 min. staan. Roer los met een vork. Meng eerst de citroenmayonaise en dan de peen, bietjes en saladeblokjes door de couscous.
- Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Pers de citroen uit en voeg het sap (en eventueel meer naar smaak) toe. Snijd de wortels in de vorm van vingers. Maak aan de bovenkant een dwarssneetje en steek daar een amandel als nagel in. Steek de vingers in de couscoussalade en serveer.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 285 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 600 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Spooky couscoussalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Spooky couscoussalade
- 300 g couscous
- 1 el Euroma Original spices Jonny Boer Al-Andalus
- 2 tl zout
Doe de couscous in een ruime kom en meng de al-andalus en het zout erdoor.
- 500 ml kokend water
Schenk er het kokend water over, roer een keer door en laat 10 min. staan. Roer los met een vork.
- 4 el citroenmayonaise
- 150 g peen julienne
- 150 g bietjes julienne
- 200 g saladeblokjes
Meng eerst de citroenmayonaise en dan de peen, bietjes en saladeblokjes door de couscous.
- 30 g verse peterselie
- 1 citroen
Snijd de peterselie fijn en voeg toe. Pers de citroen uit en voeg 2 eetlepels sap (per 8 personen, en eventueel meer naar smaak) toe.
- 5 regenboog wortelmix
- 5 garneeramandelen
Snijd de wortels in de vorm van vingers. Maak aan de bovenkant een dwarssneetje en steek daar een amandel als nagel in.
Steek de vingers in de couscoussalade en serveer.