Pompoenchutney
De warme geur van specerijen vult je hele huis: hallo herfst!

Advertentie
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 500 g verse pompoen
- 1 rode peper
- 3 cm verse gember
- 1 el garam masala
- 250 ml appelciderazijn
- 100 g rietsuiker
- 1 tl zout
- 100 g geleisuiker
Advertentie
Bereiden
Snipper de uien. Halveer de pompoen in de lengte en snijd vervolgens in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 1 cm. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember. Doe de ui, pompoen, peper, gember, garam masala, azijn, rietsuiker en het zout in een pan en breng aan de kook. Voeg de geleisuiker toe en laat nog 5 min. zachtjes koken. Laat vervolgens afkoelen en bewaar in een afsluitbare pot in de koelkast.
bewaartip:
Ongeopend kun je de pot chutney 2 weken, geopend 3 dagen in de koelkast bewaren. Verdeel de chutney over meerdere potten als je niet in één keer 8 porties wilt gebruiken.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 115 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 27 g
- natrium 120 mg
- vezels 1 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pompoenchutney
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pompoenchutney
- 2 rode uien
- 500 g verse pompoen
Snipper de uien. Halveer de pompoen in de lengte en snijd vervolgens in parten.
Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 1 cm.
- 1 rode peper
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.
- 3 cm verse gember
Snijd het vruchtvlees fijn. Schil en rasp de gember.
- 1 el garam masala
- 250 ml appelciderazijn
- 100 g rietsuiker
- 1 tl zout
Doe de ui, pompoen, peper, gember, garam masala, azijn, rietsuiker en het zout in een pan en breng aan de kook.
- 100 g geleisuiker
Voeg de geleisuiker toe en laat nog 5 min. zachtjes koken. Laat vervolgens afkoelen en bewaar in een afsluitbare pot in de koelkast.
bewaartip:
Ongeopend kun je de pot chutney 2 weken, geopend 3 dagen in de koelkast bewaren. Verdeel de chutney over meerdere potten als je niet in één keer 8 porties wilt gebruiken.