Gevulde bolcourgettes

Bolcourgettes zijn uitermate geschikt om te vullen en serveren als bijgerecht. Weer eens wat anders!

195 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 25 min. oventijd

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd het kapje van de bolcourgettes (wel bewaren) en hol de courgettes uit met een lepel. De randen moeten ca. een ½ cm dik blijven. Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk.

  2. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vruchtvlees met peper en eventueel zout 5 min. op middelhoog vuur. Hak ondertussen de studentenhaver grof. Meng de (ongewelde) couscous, muhammara en studentenhaver door het vruchtvlees. Rasp de groene schil van de limoen erboven. Halveer de limoen en knijp er 1 el sap (per 4 personen) uit. Meng door het couscousmengsel.

  3. Vul de bolcourgettes met het mengsel en zet ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de kapjes ernaast. Bak de courgettes in ca. 25 min. gaar.

  • combinatietipLekker bij de driegevogelterollade met spicy tuttifrutti. Dit recept vind je elders op deze website.

Gevulde bolcourgettes

Bolcourgettes zijn uitermate geschikt om te vullen en serveren als bijgerecht. Weer eens wat anders!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig