Ca­mem­bert uit de oven

Met kaas zet je weer eens een ander dessert op tafel.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 155 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Met kaas zet je weer eens een ander dessert op tafel. 8 personen
0

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem de camembert uit de verpakking en snijd de bovenkant van de korst eraf. Doe de kaas terug in de onderste helft van het doosje. Zet op een bakplaat of in een ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
  2. Doe ondertussen de bevroren bramen, cranberry's en suiker in een steelpan en breng aan de kook. Kook 10 min. op middelhoog. Neem de pan van het vuur.
  3. Haal de kaas uit de oven. Schep het fruit met een beetje sap erop en verdeel de noten erover en eromheen.

combinatietip:

Lekker met geroosterd brood.

combinatietip:

De compote kun je 3 dagen van tevoren maken en is (zowel opgewarmd als op kamertemperatuur) ook erg lekker bij andere kazen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Camembert uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ca­mem­bert uit de oven

1
1
  • 1 camembert in een doosje

Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem de camembert uit de verpakking en snijd de bovenkant van de korst eraf.

2
2

Doe de kaas terug in de onderste helft van het doosje. Zet op een bakplaat of in een ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

3
3
  • 75 g bramen
  • 75 g cranberry's
  • 1½ el suiker

Doe ondertussen de bevroren bramen, cranberry's en suiker in een steelpan en breng aan de kook.

4
4

Kook 10 min. op middelhoog. Neem de pan van het vuur.

5
5
  • 75 g amandelen met zeezout en rozemarijn

Haal de kaas uit de oven. Schep het fruit met een beetje sap erop en verdeel de noten erover en eromheen.

combinatietip:

Lekker met geroosterd brood.

combinatietip:

De compote kun je 3 dagen van tevoren maken en is (zowel opgewarmd als op kamertemperatuur) ook erg lekker bij andere kazen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.