Zelfgemaakte ketchup

Is ketchup een van je favoriete sauzen? Deze zelfgemaakte variant is nóg lekkerder.

495 kcal

1 uur bereiden, 1 uur wachten

5/5

(5)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 1 kg cocktailtomaten

    cocktailtomaten

  • 70 gram tomatenpuree in blik

    tomatenpuree in blik

  • 40 ml appelciderazijn

    appelciderazijn

  • 50 ml gembersiroop

    gembersiroop

  • 0.5 theelepel knoflookpoeder

    knoflookpoeder

  • 2 theelepel uienpoeder

    uienpoeder

  • 1 theelepel gemalen korianderzaad

    gemalen korianderzaad

  • 0.5 theelepel gemalen nootmuskaat

    gemalen nootmuskaat

  • 2 kruidnagels

    kruidnagels

  • 0.25 theelepel selderiezout

    selderiezout

  • 0.5 theelepel worcestershiresauce

    worcestershiresauce

Dit heb je nodig

  • schone, luchtdichte fles (350 ml)


april 2018 - april 2018

Aan de slag

  1. Snijd de tomaten in parten en doe samen met de rest van de ingrediënten behalve het selderiezout en de Worcestershiresauce in een hapjespan. Laat 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.

  2. Neem de deksel van de pan en zeef de tomaten boven een kom. Druk met de achterkant van een pollepel al het vocht eruit. Schep de kruidnagels eruit en voeg toe aan de tomatensaus. Giet de saus terug in de pan en laat zonder deksel inkoken tot ⅓. Dit duurt ca. 20 min. Roer regelmatig. Haal de kruidnagels uit de saus, deze worden niet meer gebruikt.

  3. Breng op smaak met het selderiezout en roer de Worcestershiresauce erdoor. Laat de saus afkoelen en giet in en schone en luchtdichte fles.

  • bewaartipJe kunt de ketchup in een luchtdichte fles 2 weken in de koelkast bewaren.
  • algemeenDeze hoeveelheid is voldoende voor 350 ml tomatenketchup.

Wat vond je van dit recept?

Zelfgemaakte ketchup

Is ketchup een van je favoriete sauzen? Deze zelfgemaakte variant is nóg lekkerder.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig