Zelfgemaakte ketchup
Is ketchup een van je favoriete sauzen? Deze zelfgemaakte variant is nóg lekkerder.
495 kcal
1 uur bereiden, 1 uur wachten
Ingrediënten
Aantal porties
1 kg cocktailtomaten
cocktailtomaten
70 gram tomatenpuree in blik
tomatenpuree in blik
40 ml appelciderazijn
appelciderazijn
50 ml gembersiroop
gembersiroop
0.5 theelepel knoflookpoeder
knoflookpoeder
2 theelepel uienpoeder
uienpoeder
1 theelepel gemalen korianderzaad
gemalen korianderzaad
0.5 theelepel gemalen nootmuskaat
gemalen nootmuskaat
2 kruidnagels
kruidnagels
0.25 theelepel selderiezout
selderiezout
0.5 theelepel worcestershiresauce
worcestershiresauce
Dit heb je nodig
schone, luchtdichte fles (350 ml)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
april 2018 - april 2018
Snijd de tomaten in parten en doe samen met de rest van de ingrediënten behalve het selderiezout en de Worcestershiresauce in een hapjespan. Laat 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
Neem de deksel van de pan en zeef de tomaten boven een kom. Druk met de achterkant van een pollepel al het vocht eruit. Schep de kruidnagels eruit en voeg toe aan de tomatensaus. Giet de saus terug in de pan en laat zonder deksel inkoken tot ⅓. Dit duurt ca. 20 min. Roer regelmatig. Haal de kruidnagels uit de saus, deze worden niet meer gebruikt.
Breng op smaak met het selderiezout en roer de Worcestershiresauce erdoor. Laat de saus afkoelen en giet in en schone en luchtdichte fles.
- bewaartipJe kunt de ketchup in een luchtdichte fles 2 weken in de koelkast bewaren.
- algemeenDeze hoeveelheid is voldoende voor 350 ml tomatenketchup.
Zelfgemaakte ketchup
Is ketchup een van je favoriete sauzen? Deze zelfgemaakte variant is nóg lekkerder.

bijgerecht
1 portie
495 kcal
1 uur bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de tomaten in parten en doe samen met de rest van de ingrediënten behalve het selderiezout en de Worcestershiresauce in een hapjespan. Laat 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
Neem de deksel van de pan en zeef de tomaten boven een kom. Druk met de achterkant van een pollepel al het vocht eruit. Schep de kruidnagels eruit en voeg toe aan de tomatensaus. Giet de saus terug in de pan en laat zonder deksel inkoken tot ⅓. Dit duurt ca. 20 min. Roer regelmatig. Haal de kruidnagels uit de saus, deze worden niet meer gebruikt.
Breng op smaak met het selderiezout en roer de Worcestershiresauce erdoor. Laat de saus afkoelen en giet in en schone en luchtdichte fles.
bewaartip:Je kunt de ketchup in een luchtdichte fles 2 weken in de koelkast bewaren.
algemeen:Deze hoeveelheid is voldoende voor 350 ml tomatenketchup.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
1 kg cocktailtomaten
70 g tomatenpuree in blik
40 ml appelciderazijn
50 ml gembersiroop
½ tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
1 tl gemalen korianderzaad
½ tl gemalen nootmuskaat
2 kruidnagels
¼ tl selderiezout
½ tl worcestershiresauce
Dit heb je nodig
schone, luchtdichte fles (350 ml)




