bewaar
Roodfruit-ijstaart
Roodfruit-ijstaart
bewaar

Roodfruit-ijstaart

Roodfruit én ijs: meer zomer dan dat wordt het niet.

15 min. bereiden
2 uur wachten
8waarderingen

Ingrediënten

10 personen

1 liter

vanilleroomijs

1 liter

yoghurtijs bosvruchten

170 g

aardbei fruitspread minder suiker

100 g

witte chocolade

500 g

verse aardbei

150 g

verse blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • springvorm (∅ 24 cm)

  • bakpapier

Roodfruit én ijs: meer zomer dan dat wordt het niet.

Aan de slag

1

Haal beide soorten ijs uit de vriezer en laat iets zachter worden. Bekleed ondertussen de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het vanilleroomijs erover.

2

Smeer de fruitspread over het vanilleroomijs. Verdeel hier het bosvruchten-yoghurtijs over. Strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 2 uur in de vriezer.

3

Rasp de witte chocolade grof. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer de vruchten. Haal de taart uit de springvorm, bestrooi de bovenkant met ¾ van de geraspte chocolade en leg de halve aardbeien en blauwe bessen erop. Bestrooi met de rest van de geraspte chocolade.