Zoete-aardappelfriet met chipotlemayonaise
Zoete-aardappelfriet met chipotlemayonaise

Zoete-aardappelfriet met chipotlemayonaise

Chipotle is de held van de Mexicaanse keuken. Ook lekker in sauzen!

25 min. bereiden
redelijk pittig
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

1 el

traditionele olijfolie

2 tl

gedroogde oregano

½ tl

korianderzaad

½ tl

komijnzaad

½ tl

zout

1 tl

gerookte paprikapoeder

¼ tl

gemalen kaneel

175 ml

suikervrije mayonaise

40 g

La Morena chipotlesaus

Dit heb je nodig

  • heteluchtfriteuse

Chipotle is de held van de Mexicaanse keuken. Ook lekker in sauzen!

Aan de slag

1

Was de zoete aardappelen en snijd in partjes, a€fhankelijk van de grootte van de aardappel.

2

Bestrijk de aardappelpartjes met de olie. Verwarm de heteluchtfriteuse voor op 180 °C. Bak de friet in ca. 15 min. gaar.

3

Meng ondertussen de oregano met het koriander- en komijnzaad, zout, de gerookte-paprikapoeder en kaneel tot een rub. Meng de mayonaise met de chipotlesaus. Verdeel de rub over de friet en schud de kom een paar keer goed om zo de friet met de rub te bedekken Serveer met de chipotlemayo.

tip

combinatietipLekker met wat f€ijngesneden peterselie over de friet.