Zoete-aardappelfriet met chipotlemayonaise
Chipotle is de held van de Mexicaanse keuken. Ook lekker in sauzen!
610 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg
1 el
2 tl
½ tl
½ tl
½ tl
1 tl
¼ tl
175 ml
40 g
Dit heb je nodig
heteluchtfriteuse
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2018 nr. 08 - Festival food
Was de zoete aardappelen en snijd in partjes, afhankelijk van de grootte van de aardappel.
Bestrijk de aardappelpartjes met de olie. Verwarm de heteluchtfriteuse voor op 180 °C. Bak de friet in ca. 15 min. gaar.
Meng ondertussen de oregano met het koriander- en komijnzaad, zout, de gerookte-paprikapoeder en kaneel tot een rub. Meng de mayonaise met de chipotlesaus. Verdeel de rub over de friet en schud de kom een paar keer goed om zo de friet met de rub te bedekken Serveer met de chipotlemayo.
- combinatietipLekker met wat fijngesneden peterselie over de friet.
Zoete-aardappelfriet met chipotlemayonaise
Chipotle is de held van de Mexicaanse keuken. Ook lekker in sauzen!

bijgerecht
4 personen
610 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Was de zoete aardappelen en snijd in partjes, afhankelijk van de grootte van de aardappel.
Bestrijk de aardappelpartjes met de olie. Verwarm de heteluchtfriteuse voor op 180 °C. Bak de friet in ca. 15 min. gaar.
Meng ondertussen de oregano met het koriander- en komijnzaad, zout, de gerookte-paprikapoeder en kaneel tot een rub. Meng de mayonaise met de chipotlesaus. Verdeel de rub over de friet en schud de kom een paar keer goed om zo de friet met de rub te bedekken Serveer met de chipotlemayo.
combinatietip:Lekker met wat fijngesneden peterselie over de friet.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg zoete aardappel
1 el traditionele olijfolie
2 tl gedroogde oregano
½ tl korianderzaad
½ tl komijnzaad
½ tl zout
1 tl gerookte paprikapoeder
¼ tl gemalen kaneel
175 ml suikervrije mayonaise
40 g La Morena chipotlesaus
Dit heb je nodig
heteluchtfriteuse




