Galaxy donuts
Galaxy donuts
bewaar
bewaar

Galaxy donuts

Deze donuts zijn zó fotogeniek, daar heb je geen filter voor nodig.

40 min. bereiden
2 uur wachten
1waardering

  Aan de slag

  1

  Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Doe 100 ml melk, de gist en de helft van de suiker in een kom en laat 4 min. staan. Meng ondertussen de rest van de suiker, de bloem en het zout in een ruime kom. Splits de eieren, de eiwitten worden niet gebruikt. Voeg de eidooiers, de rest van de melk, het gistmengsel en de boter (op kamertemperatuur) toe aan het bloemmengsel en kneed door elkaar.

  2

  Kneed nog 5 min. op een met bloem bestoven werkblad tot een zacht en soepel deeg. Leg het in een ingevette kom. Dek af met een vochtige schone theedoek en laat op een warme plaats 1½ uur rijzen.

  3

  Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met de portioneerring cirkels uit. Maak met de spuitmond kleine openingen in het midden van de cirkels. Herhaal tot het deeg op is. Leg de donuts op een ingevette bakplaat. Dek af met een stuk bakpapier en laat nog 30 min. rijzen.

  4

  Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de donuts per 3 in ca. 2 min goudbruin. Schep uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en laat af“koelen.

  5

  Maak het glazuur. Meng het water met de poedersuiker en verdeel over een plat bord. Verdeel een paar druppels van de rode en blauwe kleurstoffen op het glazuur en meng met een vork door elkaar totdat je het gewenste gemarmerde effect krijgt. Dip de bovenkant van de donuts in het glazuur. Haal de donuts eruit en laat uitdruppelen voor je ze omkeert. Voeg telkens wat druppels rode en blauwe kleurstof erbij als de donuts te licht worden. Bestrooi met de perensuiker.

  bereidingstipMinder tijd? Je kunt ook kant-en-klare donuts gebruiken.
  kookstaptipBegin eerst met een paar druppels kleurstof en voeg eventueel later wat meer toe.
  kookstaptipHet is belangrijk dat de glazuur vloeibaar genoeg is om in te dippen, maar niet te nat. Het moet goed blijven plakken aan je donut. Het kan zijn dat je iets meer of minder water nodig hebt.
  kookstaptipLet op! De blauwe kleur is sterker dan de rode, dus gebruik niet te veel blauw.

  Galaxy donuts

  Instructievideo - 00:19 min.

  Heb jij dit recept klaargemaakt?

  We zijn benieuwd wat je er van vindt!

  Heb jij dit recept klaargemaakt?

  We zijn benieuwd wat je er van vindt!

  Galaxy donuts

  Deze donuts zijn zó fotogeniek, daar heb je geen filter voor nodig.

  Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

  Dit heb je nodig