Ri­cot­ta­pan­nen­koek­jes met ho­ning­bo­ter & prui­men

Ontbijten = feest! We beginnen de dag goed met verse pannenkoeken met fruit.

(0) waardeer
ontbijt Ontbijten = feest! We beginnen de dag goed met verse pannenkoeken met fruit. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de eieren los en meng met de ricotta. Voeg ⅓ van de honing, de bloem, maizena en een snufje zout toe. Meng goed door elkaar.
  2. Verhit in 2 koekenpannen elk een klontje boter. Schep in elke koekenpan 3 hoopjes beslag en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur gaar. Keer ze als het beslag bijna gestold is (dit duurt ca. 3 min.) en bak nog 2 min. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak zo nog 6 pannenkoekjes (bij 4 personen).
  3. Laat ondertussen de pruimen uitlekken, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de rest van de boter met een garde met de rest van de honing.
  4. Stapel op elk bord 3 pannenkoekjes. Verdeel de pruimen over de borden en schep op elke stapel pannenkoekjes een lepel honingboter.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 28 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 47-48

Ricottapannenkoekjes met honingboter & pruimen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­cot­ta­pan­nen­koek­jes met ho­ning­bo­ter & prui­men

1
1
  • 4 middelgrote eieren
  • 450 g ricotta
  • 1 el Langnese Bee Easy biologische bloemenhoning
  • 70 g tarwebloem
  • 1 el maizena

Klop de eieren los en meng met de ricotta. Voeg de honing, bloem, maizena en een snufje zout toe. Meng goed door elkaar.

2
2
  • 12½ g ongezouten roomboter

Verhit in 2 koekenpannen elk een klontje boter. Schep in elke koekenpan 3 hoopjes beslag en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur gaar.

3
3
  • 12½ g ongezouten roomboter

Keer ze als het beslag bijna gestold is (dit duurt ca. 3 min.) en bak nog 2 min. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak zo nog 6 pannenkoekjes (bij 4 personen).

4
4
  • 410 g pruimen op sap in blik
  • 100 g ongezouten roomboter
  • 2 el Langnese Bee Easy biologische bloemenhoning

Laat ondertussen de pruimen uitlekken, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de rest van de boter met een garde met de rest van de honing.

5
5

Stapel op elk bord 3 pannenkoekjes. Verdeel de pruimen over de borden en schep op elke stapel pannenkoekjes een lepel honingboter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.