bewaar
Ricottapannenkoekjes met honingboter & pruimen
Ricottapannenkoekjes met honingboter & pruimen
bewaar

Ricottapannenkoekjes met honingboter & pruimen

Ontbijten = feest! We beginnen de dag goed met verse pannenkoeken met fruit.

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

middelgrote eieren

450 g

ricotta

3 el

Langnese Bee Easy biologische bloemenhoning

70 g

tarwebloem

1 el

maizena

125 g

ongezouten roomboter

410 g

pruim op sap in blik

Ontbijten = feest! We beginnen de dag goed met verse pannenkoeken met fruit.

Aan de slag

1

Klop de eieren los en meng met de ricotta. Voeg ⅓ van de honing, de bloem, maizena en een snufje zout toe. Meng goed door elkaar.

2

Verhit in 2 koekenpannen elk een klontje boter. Schep in elke koekenpan 3 hoopjes beslag en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur gaar. Keer ze als het beslag bijna gestold is (dit duurt ca. 3 min.) en bak nog 2 min. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie. Bak zo nog 6 pannenkoekjes (bij 4 personen).

3

Laat ondertussen de pruimen uitlekken, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Meng de rest van de boter met een garde met de rest van de honing.

4

Stapel op elk bord 3 pannenkoekjes. Verdeel de pruimen over de borden en schep op elke stapel pannenkoekjes een lepel honingboter.