Kaas­plank­taart

Kun je niet kiezen tussen een kaasplankje of een taart als dessert? 1 + 1= 2!

(8) waardeer
hollands nagerecht Kun je niet kiezen tussen een kaasplankje of een taart als dessert? 1 + 1= 2! 8 personen
4 8

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Neem de brie uit de koelkast en halveer meteen overdwars. Schil de peren en snijd in stukjes ter grootte van een dobbelsteen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de peer op middelhoog vuur in 5 min. zacht en licht goudbruin. Ris de blaadjes van ½ van de rozemarijn en voeg samen met ½ van de honing de laatste minuut van de baktijd aan de peren toe. Laat het mengsel afkoelen.
  2. Verhit een andere koekenpan en rooster de amandelen op laag vuur goudbruin.
  3. Beleg de onderste helft van de brie met het peermengsel. Leg de bovenste helft van de brie erop. Zet hier de camembert in het midden op, als een taartlaag.
  4. Snijd de vijgen in kwarten en leg erop. Besprenkel de bovenkant met de rest van de honing. Strooi de amandelen erover en garneer met het andere takje rozemarijn.

Tip:

De brie is van maandag 10 t/m zondag 30 december 2018. Verkrijgbaar in grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl.

serveertip:

Ook lekker met cremaceto balsamico erover.

video

Kaas­plank­taart

leuk-snel - 00:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kaasplanktaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­plank­taart

1
1
  • 500 g ronde brie

Neem de brie uit de koelkast en halveer meteen overdwars.

2
2
  • 2 eetrijpe peren

Schil de peren en snijd in stukjes ter grootte van een dobbelsteen.

3
3
  • 1 el ongezouten roomboter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de peer op middelhoog vuur in 5 min. zacht en licht goudbruin.

4
4
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 1 el vloeibare honing

Ris de blaadjes van de rozemarijn en voeg samen met de honing de laatste minuut van de baktijd aan de peren toe. Laat het mengsel afkoelen.

5
5
  • 50 g blanke amandelen

Verhit een andere koekenpan en rooster de amandelen op laag vuur goudbruin.

6
6

Beleg de onderste helft van de brie met het peermengsel. Leg de bovenste helft van de brie erop.

7
7
  • 250 g Le Rustique camembert

Zet hier de camembert in het midden op, als een taartlaag.

8
8
  • 2 verse vijgen

Snijd de vijgen in kwarten en leg erop.

9
9
  • 1 el vloeibare honing
  • 1 takje verse rozemarijn

Besprenkel de bovenkant met de rest van de honing. Strooi de amandelen erover en garneer met het andere takje rozemarijn.

serveertip:

Ook lekker met cremaceto balsamico erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.