In­ge­maak­te ui­en

Ideaal voor bij de borrel in plaats van augurkjes of zilveruitjes.

  • bijgerecht
  • 20 stuks
  • 20 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 48 uur wachten
(0) waardeer
bijgerecht Ideaal voor bij de borrel in plaats van augurkjes of zilveruitjes. 20 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • weckpot à 1 liter

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel de rode uien en snijd ze in ringen van een ½ cm dik. Doe de uien in een brandschone pot met inhoud van 1 liter (per 20 porties).
  2. Breng het water met de suiker en het zout aan de kook. Zet het vuur uit als de suiker is opgelost. Roer er de rodewijnazijn door en schenk het mengsel over de uien in de pot. Sluit de pot en laat minimaal 2 dagen in de koelkast op smaak komen voor gebruik.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 20 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Ingemaakte uien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­ge­maak­te ui­en

1
1
  • 500 g rode uien

Pel de rode uien en snijd ze in ringen van een ½ cm dik.

2
2

Doe de uien in een brandschone pot met inhoud van 1 liter (per 20 porties).

3
3
  • 200 ml water
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 tl zout

Breng het water met de suiker en het zout aan de kook. Zet het vuur uit als de suiker is opgelost.

4
4
  • 200 ml rodewijnazijn

Roer er de rodewijnazijn door en schenk het mengsel over de uien in de pot. Sluit de pot en laat minimaal 2 dagen in de koelkast op smaak komen voor gebruik.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.