Ro­zij­nen­brood­jes met ka­neel­sui­ker

De lekkerste rozijnenbroodjes maak je zelf. Heerlijke geuren vullen de keuken. Net als bij de bakker!

  • brunch
  • 10 stuks
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(1) waardeer
brunch De lekkerste rozijnenbroodjes maak je zelf. Heerlijke geuren vullen de keuken. Net als bij de bakker! 10 stuks
4 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het bladerdeeg uit. Meng de kaneelsuiker en rozijnen door de zachte boter en verdeel het mengsel over het deeg.
  2. Rol het deeg in de lengte strak op en snijd de rol in 10 plakken. Gebruik eventueel wat water om het deeg dicht te plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak de broodjes in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen.
  3. Meng de poedersuiker met het water en besprenkel de kaneel-rozijnenbroodjes met het glazuur.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Paas Box Week 16 2019

Rozijnenbroodjes met kaneelsuiker

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­zij­nen­brood­jes met ka­neel­sui­ker

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 202½ g rol vers bladerdeeg

Rol het bladerdeeg uit.

3
3
  • 50 g kaneelsuiker
  • 50 g rozijnen
  • 20 g ongezouten roomboter

Meng de kaneelsuiker en rozijnen door de zachte boter en verdeel het mengsel over het deeg.

4
4

Rol het deeg in de lengte strak op en snijd de rol in 10 plakken.

5
5

Gebruik eventueel wat water om het deeg dicht te plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een beetje plat.

6
6

Bak de broodjes in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen.

7
7
  • 20 g poedersuiker
  • ½ el kraanwater

Meng de poedersuiker met het water en besprenkel de kaneel-rozijnenbroodjes met het glazuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.