Koningsdagstroopwafel op prikker
Hapje maken voor Koningsdag? Met deze Koningsdagprikkers met stroopwafels steel jij alle harten op de vrijmarkt

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 50 g Dr. Oetker wit glazuur
- 12 ministroopwafels karamel-zeezout
- 12 verse aardbeien
- 75 g blauwe bessen
Keukenspullen
- magnetron
- 12 houten satéprikkers
- aluminiumfolie
- sateprikker
Advertentie
Bereiden
- Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de stroopwafels in een vuurvaste schaal waarin ze elkaar niet raken en verwarm ze 15 sec. op 700 watt in de magnetron. Steek per koekje voorzichtig een satéprikker in de stroop tussen de twee wafeltjes en schuif de wafel tot aan het midden van de prikker. Herhaal dit terwijl je de rest van de wafels warm houdt onder aluminiumfolie.
- Knip een stukje van de verpakking van het glazuur, zodat je een kleine opening hebt. Druppel voorzichtig een rondje in het midden van elke wafel en teken met behulp van een extra satéprikker een hartje van het rondje. Herhaal bij de andere koekjes. Laat minimaal 5 min. afkoelen. Was de aardbeien, maar laat de kroontjes eraan zitten. Steek ze met het kroontje naar boven aan de bovenkant van in de prikker. Rijg de blauwe bessen aan de onderkant.
serveertip:
Prik de stokjes in een halve, met aluminium bedekte kool zodat ze mooi rechtop staan.

Koningsdag stroopwafel op prikker
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 55 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 40 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Koningsdagstroopwafel op prikker
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Koningsdagstroopwafel op prikker
- 50 g Dr. Oetker wit glazuur
Verwarm het glazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 12 ministroopwafels karamel-zeezout
Leg de stroopwafels in een vuurvaste schaal waarin ze elkaar niet raken en verwarm ze 15 sec. op 700 watt in de magnetron.
Steek per koekje voorzichtig een satéprikker in de stroop tussen de twee wafeltjes en schuif de wafel tot aan het midden van de prikker.
Herhaal dit terwijl je de rest van de wafels warm houdt onder aluminiumfolie.
Knip een stukje van de verpakking van het glazuur, zodat je een kleine opening hebt.
Druppel voorzichtig een rondje in het midden van elke wafel en teken met behulp van de extra satéprikker een hartje van het rondje. Herhaal bij de andere koekjes. Laat minimaal 5 min. afkoelen.
- 12 verse aardbeien
- 75 g blauwe bessen
Was de aardbeien, maar laat de kroontjes eraan zitten. Steek ze met het kroontje naar boven aan de bovenkant van in de prikker. Rijg de blauwe bessen aan de onderkant.
serveertip:
Prik de stokjes in een halve, met aluminium bedekte kool zodat ze mooi rechtop staan.