bewaar
Roze brownies van ruby chocolade
Roze brownies van ruby chocolade
bewaar

Roze brownies van ruby chocolade

Geen brownies of blondies maar: pinkies!

20 min. bereiden
45 min. oventijd
1 uur wachten
18waarderingen

Ingrediënten

16 porties

150 g

ongezouten roomboter

200 g

Delicata ruby chocolade

2

middelgrote eieren

200 g

Van Vliet perenrood suiker voor stoofperen

50 ml

volle melk

1 mespunt

zout

125 g

patent tarwebloem

5 g

gevriesdroogde fruit mix

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • lage bakvorm (20 x 20 cm)

Geen brownies of blondies maar: pinkies!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Breek de helft van de chocolade in stukken en smelt al roerend in delen door de gesmolten boter. Neem zodra het een homogeen mengsel is de kom van het vuur en laat iets afkoelen.

2

Klop ondertussen in ca. 5 min. de eieren met de suiker dik en luchtig met de handmixer of in de keukenmachine. Verwarm de melk in een steelpan. Spatel de gesmolten chocolade en melk door het eimengsel. Spatel er het zout en de bloem door.

3

Bekleed de vorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 40 min. in het midden van de oven. Neem de roze brownie uit de oven en laat helemaal afkoelen.

4

Breek ondertussen de rest van de chocolade in stukken en smelt in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Schenk de gesmolten chocola over de afgekoelde brownie en verspreid met een spatel gelijkmatig over de bovenkant. Laat de chocola ook over de randen lopen. Verkruimel het gevriesdroogde fruit erover. Laat de brownie in ca. 60 min. opstijven in de koelkast.

Roze brownies

Instructievideo - 00:30 min.