Crunchy chocoladeschotsen
Crunchy chocoladeschotsen

Crunchy chocoladeschotsen

Crunchy? Chocola? Meer overtuiging hebben we niet nodig.

15 min. bereiden
30 min. wachten
redelijk pittig
5waarderingen

Ingrediënten

200 g

witte chocolade

70 g

cornflakes

1 tl

chilivlokken

200 g

pure chocolade 70%

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • deegroller

Crunchy? Chocola? Meer overtuiging hebben we niet nodig.

Aan de slag

1

Doe de witte chocolade in een kom en hang deze in een iets grotere pan met kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade rustig smelten (au bain-marie). Verkruimel ondertussen de cornflakes. Neem de gesmolten chocolade van het vuur en voeg de helft van de cornflakes en de helft van de chilivlokken toe.

2

Stort de chocolade op een stuk bakpapier. Leg er een ander vel bakpapier op en rol uit met de deegroller (de chocolade mag niet buiten het bakpapier komen). Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

3

Herhaal stap 1 en 2 met de pure chocolade.

4

Leg alle chocolade met bakpapier 30 min. in de koelkast. Breek de schotsen in stukken en serveer.

tip

bereidingstipJe kunt de chocoladeschotsen 4 uur van tevoren maken. Bewaar in de koelkast (ze smelten snel, vooral de witte).