Mar­se­pei­nen bos­peen­tjes

Kneden, plakken en prikken totdat deze bospeentjes van marsepein op je bord liggen. Zo lusten we elke dag wel een worteltje.

(0) waardeer
gebak Kneden, plakken en prikken totdat deze bospeentjes van marsepein op je bord liggen. Zo lusten we elke dag wel een worteltje. 4 stuks

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • satéprikker
 • keukentouw

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Kneed 25 g gele marsepein (per 4 bospeentjes) en 25 g blauwe marsepein door elkaar, zodat je groene marsepein krijgt. Kneed 75 g gele marsepein en 25 g rode marsepein door elkaar tot oranje marsepein.
 2. Verdeel de groene marsepein in 12 gelijke delen en vorm hier kegeltjes (het loof) van. Duw de kegeltjes plat en kerf er met een mesje in de lengte een streep in. Zet aan weerszijden van die streep kort op elkaar schuine kleine streepjes.
 3. Verdeel de oranje marsepein in 12 gelijke delen en vorm hier worteltjes van. Kerf in elk worteltje met een mesje een paar dwarsstreepjes.
 4. Prik in de bovenkant van elk worteltje met de satéprikker een gaatje en stop hier een stukje loof in. Leg steeds 3 worteltjes met loof bij elkaar en bind er een stukje keukentouw om.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
 • energie 155 kcal
 • eiwit 1 g
 • koolhydraten 28 g
  waarvan suikers 27 g
 • vet 4 g
  waarvan verzadigd 1 g
 • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Marsepeinen bospeentjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mar­se­pei­nen bos­peen­tjes

1
1
 • 1 pak Voilà marsepein 4 kleuren

Kneed 25 g gele marsepein en 25 g blauwe marsepein door elkaar, zodat je groene marsepein krijgt.

2
2

Kneed 75 g gele marsepein en 25 g rode marsepein door elkaar tot oranje marsepein.

3
3

Verdeel de groene marsepein in 12 gelijke delen en vorm hier kegeltjes (het loof) van.

4
4

Duw de kegeltjes plat en kerf er met een mesje in de lengte een streep in. Zet aan weerszijden van die streep kort op elkaar schuine kleine streepjes.

5
5

Verdeel de oranje marsepein in 12 gelijke delen en vorm hier worteltjes van. Kerf in elk worteltje met een mesje een paar dwarsstreepjes.

6
6

Prik in de bovenkant van elk worteltje met de satéprikker een gaatje en stop hier een stukje loof in.

7
7

Leg steeds 3 worteltjes met loof bij elkaar en bind er een stukje keukentouw om.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.