Venkelsalade met hazelnoten
Venkelsalade met hazelnoten

Venkelsalade met hazelnoten

De venkel is helemaal op z'n plaats in deze salade. Gegrild en al.

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

venkelknollen

2

sinaasappels

1 tl

dijonmosterd

2 el

extra vierge olijfolie

40 g

ongebrande hazelnoten

Dit heb je nodig

  • grillpan

De venkel is helemaal op z'n plaats in deze salade. Gegrild en al.

Aan de slag

1

Snijd het groen van de venkelknollen en snijd grof. Verwijder de stengels van de venkelknollen en snijd de knollen in de lengte in plakken van een ½ cm dik.

2

Boen de helft van de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil van een ½ sinaasappel, halveer de vrucht en pers 1 helft uit (per 4 personen). Meng het sinaasappelsap en het sinaasappelrasp met de mosterd en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verhit de grillpan zonder olie en boter en gril de venkelplakken in 6 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Neem de plakken uit de pan en leg in de dressing.

4

Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Hak grof.

5

Schil de rest van de sinaasappels en snijd ze in plakken van een ½ cm. Meng voorzichtig met de venkelplakken en dressing. Leg op een platte schaal en bestrooi met de noten en het venkelgroen.

tip

allergietipAlleen de ongebrande hazelnoten om mee te bakken (bakje 95 g) zijn glutenvrij en lactosevrij. Andere hazelnoten kunnen sporen van gluten en lactose bevatten.