Mexi­can mu­le

Hot stuff! Deze spicy cocktail met tequilla krijgt z'n kick van de jalapeño peper!

(1) waardeer
mexicaans drankje met alcohol Hot stuff! Deze spicy cocktail met tequilla krijgt z'n kick van de jalapeño peper! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 cocktailglazen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de limoen in parten en de jalapeñopeper in ringen. Verdeel het crushed ice over de cocktailglazen en verdeel er de tequila, gemberbier en de gembersiroop over.
  2. Roer kort met een lepel en verdeel over de glazen. Pers wat sap van de limoen boven de glazen uit en garneer met de peper. Serveer de rest van de limoenparten erbij.

bereidingstip:

Hoe langer je de peper in de cocktail laat, hoe pittiger je cocktail wordt. Je kunt er ook voor kiezen om de zaadlijsten eerst met een scherp mesje te verwijderen, voor juist wat minder pit.

variatietip:

Zelf crushed ice maken? Vervang de crushed ice door ijsblokjes en maal deze fijn in de blender.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • koolhydraten 19 g
    waarvan suikers 18 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Mexican mule

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­can mu­le

1
1
  • 1 limoen
  • ½ jalapeñopeper

Snijd de limoen in parten en de jalapeñopeper in ringen.

2
2
  • 200 g crushed ice
  • 120 ml tequila silver
  • 500 ml gemberbier
  • 2 el gembersiroop

Verdeel het crushed ice over de cocktailglazen en verdeel er de tequila, gemberbier en de gembersiroop over.

3
3

Roer kort met een lepel en verdeel over de glazen. Pers wat sap van de limoen boven de glazen uit en garneer met de peper.

4
4

Serveer de rest van de limoenparten erbij.

bereidingstip:

Hoe langer je de peper in de cocktail laat, hoe pittiger je cocktail wordt. Je kunt er ook voor kiezen om de zaadlijsten eerst met een scherp mesje te verwijderen, voor juist wat minder pit.

variatietip:

Zelf crushed ice maken? Vervang de crushed ice door ijsblokjes en maal deze fijn in de blender.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.