Mexican mule
Mexican mule

Mexican mule

Hot stuff! Deze spicy cocktail met tequilla krijgt z'n kick van de jalapeño peper!

5 min. bereiden
redelijk pittig
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

½

jalapeñopeper

200 g

crushed ice

120 ml

tequila silver

500 ml

gemberbier

2 el

gembersiroop

Dit heb je nodig

  • cocktailglazen

Hot stuff! Deze spicy cocktail met tequilla krijgt z'n kick van de jalapeño peper!

Aan de slag

1

Snijd de limoen in parten en de jalapeñopeper in ringen. Verdeel het crushed ice over de cocktailglazen en verdeel er de tequila, gemberbier en de gembersiroop over.

2

Roer kort met een lepel en verdeel over de glazen. Pers wat sap van de limoen boven de glazen uit en garneer met de peper. Serveer de rest van de limoenparten erbij.

tip

variatietipZelf crushed ice maken? Vervang de crushed ice door ijsblokjes en maal deze fijn in de blender.

bereidingstipHoe langer je de peper in de cocktail laat, hoe pittiger je cocktail wordt. Je kunt er ook voor kiezen om de zaadlijsten eerst met een scherp mesje te verwijderen, voor juist wat minder pit.