Snelle kokossoep met Hollandse garnalen
It's fusion time! Deze Aziatische soep wordt opgeleukt met oerHollandse... garnalen!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 400 ml kokosmelk
- 3 el soto kruiden
- 400 ml heet water
- 100 g shiitakes
- 100 g groene-aspergetips
- 7½ g verse koriander
- 100 g verse Hollandse garnalen
Advertentie
Bereiden
- Doe de kokosmelk en soto kruiden met het water in een pan en breng aan de kook.
- Halveer ondertussen de shiitakes en aspergetips. Snijd de koriander fijn.
- Voeg de shiitakes toe aan de kokosmelk en kook in 4 min. op laag vuur gaar. Voeg de laatste 2 min. de aspergetips toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de soep over diepe kommen en garneer met de Hollandse garnalen en koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 215 kcal
- eiwit 7 g
-
koolhydraten 6 g
waarvan suikers 3 g -
vet 18 g
waarvan verzadigd 17 g - natrium 240 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Snelle kokossoep met Hollandse garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Snelle kokossoep met Hollandse garnalen
- 400 ml kokosmelk
- 3 el soto kruiden
- 400 ml heet water
Doe de kokosmelk en soto kruiden met het water in een pan en breng aan de kook.
- 100 g shiitakes
- 100 g groene-aspergetips
- 7½ g verse koriander
Halveer ondertussen de shiitakes en aspergetips. Snijd de koriander fijn.
Voeg de shiitakes toe aan de kokosmelk en kook in 4 min. op laag vuur gaar.
Voeg de laatste 2 min. de aspergetips toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 100 g verse Hollandse garnalen
Verdeel de soep over diepe kommen en garneer met de Hollandse garnalen en koriander.