Bra­men­jam ma­ken

Kindproof en zó klaar: bramenjam met vanille.

(0) waardeer
hollands bijgerecht Kindproof en zó klaar: bramenjam met vanille. 1 stuks

Advertentie

Ingrediënten

1 stuk

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • schuimspaan
  • 2 afsluitbare glazen pot (à 750 ml, gesteriliseerd)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de grote bramen. Pers de citroen uit. Doe de bramen met de suiker en het citroensap in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook op middelhoog vuur. Laat 3 min. flink doorkoken. Pas op voor spetters – houd kinderen uit de buurt van de pan. Verwijder schuim dat komt bovendrijven met een schuimspaan.
  2. Snijd ondertussen het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Voeg het merg toe aan de kokende bramen en roer door.
  3. Vul de potten met een soeplepel met de hete jam tot de rand en sluit direct af. Zet de potten op hun kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft.

Tip:

Met 1,25 kg bramen maak je ca. 1,25 liter jam.

bewaartip:

Bewaar het overgebleven vanillestokje in een pot met suiker voor zelfgemaakte vanillesuiker

dieettip:

De voedingswaarden voor dit recept zijn berekend per eetlepel jam.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 35 kcal
  • koolhydraten 8 g
    waarvan suikers 8 g
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bramenjam maken

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bra­men­jam ma­ken

1
1
  • 1¼ kg bramen

Halveer de grote bramen.

2
2
  • 1 citroen
  • 500 g geleisuiker speciaal

Pers de citroen uit. Doe de bramen met de suiker en het citroensap in een pan met dikke bodem.

3
3

Breng al roerend aan de kook op middelhoog vuur. Laat 3 min. flink doorkoken.

4
4

Pas op voor spetters – houd kinderen uit de buurt van de pan. Verwijder schuim dat komt bovendrijven met een schuimspaan.

5
5
  • 1 vanillestokje

Snijd ondertussen het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit.

6
6

Voeg het merg toe aan de kokende bramen en roer door.

7
7

Vul de potten met een soeplepel met de hete jam tot de rand en sluit direct af.

8
8

Zet de potten op hun kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam langer houdbaar blijft.

bewaartip:

Bewaar het overgebleven vanillestokje in een pot met suiker voor zelfgemaakte vanillesuiker

dieettip:

De voedingswaarden voor dit recept zijn berekend per eetlepel jam.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.