bewaar
Gazpacho met watermeloen, tomaat en limoen
Gazpacho met watermeloen, tomaat en limoen
bewaar

Gazpacho met watermeloen, tomaat en limoen

Heerlijk verfrissend in de zomer: gazpacho van watermeloen, tomaat en limoen.

5 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

trostomaten

½

komkommer

1 kg

watermeloen

1

limoen

15 g

verse basilicum

2 el

extra vierge olijfolie

6

ijsblokjes

Dit heb je nodig

  • blender

Heerlijk verfrissend in de zomer: gazpacho van watermeloen, tomaat en limoen.

Aan de slag

1

Snijd de tomaten en halve komkommer in grove stukken. Schil de watermeloen en snijd in grove stukken.

2

Pers de limoen uit. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en houd er een paar apart. Meng de meloen en komkommer met de tomaten, het limoensap, basilicum, de olie en ijsblokjes in de blender tot een gladde soep. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer met het achtergehouden basilicum.

serveertipJe kunt deze gazpacho ook in kleine glaasjes serveren als koude amuse.