Gazpacho met watermeloen, tomaat en limoen
Heerlijk verfrissend in de zomer: gazpacho van watermeloen, tomaat en limoen.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 trostomaten
- ½ komkommer
- 1 kg watermeloen
- 1 limoen
- 15 g verse basilicum
- 2 el extra vierge olijfolie
- 6 ijsblokjes
Keukenspullen
- blender
Advertentie
Bereiden
- Snijd de tomaten en halve komkommer in grove stukken. Schil de watermeloen en snijd in grove stukken.
- Pers de limoen uit. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en houd er een paar apart. Meng de meloen en komkommer met de tomaten, het limoensap, basilicum, de olie en ijsblokjes in de blender tot een gladde soep. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer met het achtergehouden basilicum.
serveertip:
Je kunt deze gazpacho ook in kleine glaasjes serveren als koude amuse.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 145 kcal
- eiwit 2 g
-
koolhydraten 18 g
waarvan suikers 17 g -
vet 7 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 200 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Gazpacho met watermeloen, tomaat en limoen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gazpacho met watermeloen, tomaat en limoen
- 2 trostomaten
- ½ komkommer
Snijd de tomaten en halve komkommer in grove stukken.
- 1 kg watermeloen
Schil de watermeloen en snijd in grove stukken.
- 1 limoen
- 15 g verse basilicum
Pers de limoen uit. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en houd er een paar apart.
- 2 el extra vierge olijfolie
- 6 ijsblokjes
Meng de meloen en komkommer met de tomaten, het limoensap, basilicum, de olie en ijsblokjes in de blender tot een gladde soep.
Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Garneer met het achtergehouden basilicum.
serveertip:
Je kunt deze gazpacho ook in kleine glaasjes serveren als koude amuse.