bewaar
Spoom alcoholvrij
Spoom alcoholvrij
bewaar

Spoom alcoholvrij

Tover je bruiswater om tot een ware kerst-mocktail met dit recept voor alcoholvrije spoom.

5 min. bereiden
10 min. wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 ml

bosvruchtensorbetijs

300 ml

bruisend mineraalwater munt

1 takje

verse munt

Dit heb je nodig

  • blender

  • champagneflûtes

Tover je bruiswater om tot een ware kerst-mocktail met dit recept voor alcoholvrije spoom.

Aan de slag

1

Haal het ijs 10 min. van tevoren uit de vriezer. Pureer het sorbetijs met de mineraalwater in een blender tot een romige massa en verdeel over de flûtes.

2

Serveer direct, met in elk glas een blaadje munt ter garnering.

achtergrondinfoEen spoom is een verfrissend drankje van sorbetijs en mousserende wijn, zoals champagne, prosecco of cava, soms versterkt met sterke drank. Bij een menu van veel gangen wordt het geserveerd om de smaak van het vorige gerecht te neutraliseren. De sgroppino, gemaakt van prosecco, wodka en citroensorbet, is het bekendste voorbeeld. Handig: de spoom is heel makkelijk alcoholvrij te maken, door de mousserende wijn te vervangen door bruiswater, alcoholvrije bubbels of frisdrank.

achtergrondinfoDe portiegrootte van dit gerecht is bedoeld voor een uitgebreid diner van 5- of 7-gangen.