Tabouleh
Tabouleh

Tabouleh

Deze frisse, zure peterseliesalade is heerlijk als voor- of bijgerecht.

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

bulgur

150 g

rijpe trostomaat

80 g

verse platte peterselie

15 g

verse munt

3

salade-ui

1

verse groene jalapeñopeper

1

citroen

50 ml

olijfolie extra vierge

Deze frisse, zure peterseliesalade is heerlijk als voor- of bijgerecht.

Aan de slag

1

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de tomaten in blokjes van een ½ cm en schep om met de gekookte bulgur. Laat staan tot gebruik.

3

Snijd ondertussen de peterselie en munt fijn. Snijd de salade-ui in zo dun mogelijke ringen. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn.

4

Meng vlak voor het serveren de kruiden en peper door het bulgur-tomatenmengsel. Pers de citroen uit. Breng de salade op smaak met de olijfolie, het citroensap, zout en peper. Begin met 50 ml citroensap (per 4 personen) en breng eventueel verder op smaak. Serveer direct.

tip

serveertipOok lekker met citroenrasp. Houd je van pittig? Laat de zaadlijsten van de peper zitten.

serveertipServeer met kleine blaadjes romainesla, deze kun je vullen met de tabouleh en met de hand eten.