Vegan bananenbrood
Geef je bananenbrood iets extra's met chiazaad en kokos. Wedden dat de plakjes zo op zijn?

Advertentie
Ingrediënten
- 1 citroen
- 200 ml amandeldrink ongezoet
- 75 ml kokosolie
- 3 rijpe bananen
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 5 g baking soda
- 30 g chiazaad
- 175 ml ahornsiroop
- 1 tl vanille-extract
- 1 mespunt zout
- 95 g blanke garneeramandelen
- 150 g koelverse yochurt kokos ongezoet
- 3 el Puur Natuur kokosrasp
Keukenspullen
- bakpapier
- cakevorm (30 cm, ingevet)
- sateprikker
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de amandeldrink met het citroensap en laat staan tot gebruik.
- Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit. Pel en prak de bananen fijn.
- Zeef het bakmeel en de baking soda boven een grote kom.
- Meng de banaan, chiazaad, amandeldrink, kokosolie, 150 ml ahornsiroop (per bananenbrood), de helft van het citroenrasp, het vanille-extract en het zout erdoor.
- Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar.
- Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
- Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de vorm.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. goudbruin.
- Voeg de laatste minuut de rest van het ahornsiroop toe. Laat afkoelen op een bord.
- Bestrijk de bovenkant van de cake met de kokosyochurt. Garneer met de geroosterde amandelen. Bestrooi met het kokosrasp en de rest van het citroenrasp.
bewaartip:
Wil je de cake langer bewaren? Serveer de kokosyochurt, amandelen en kokosrasp erbij. Je kunt de cake ca. 2-3 dagen bewaren in een luchtdichte trommel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 6 g
-
koolhydraten 37 g
waarvan suikers 18 g -
vet 15 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 280 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Vegan bananenbrood
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan bananenbrood
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 1 citroen
- 200 ml amandeldrink ongezoet
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de amandeldrink met het citroensap en laat staan tot gebruik.
- 75 ml kokosolie
- 3 rijpe bananen
Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit. Pel en prak de bananen fijn.
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 5 g baking soda
Zeef het bakmeel en de baking soda boven een grote kom.
- 30 g chiazaad
- 150 ml ahornsiroop
- 1 tl vanille-extract
- 1 mespunt zout
Meng de banaan, chiazaad, amandeldrink, kokosolie, ahornsiroop, de helft van het citroenrasp, het vanille-extract en het zout erdoor.
Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar.
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de vorm.
- 95 g blanke garneeramandelen
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. goudbruin.
- 25 ml ahornsiroop
Voeg de laatste minuut de rest van het ahornsiroop toe. Laat afkoelen op een bord.
- 150 g koelverse yochurt kokos ongezoet
Bestrijk de bovenkant van de cake met de kokosyochurt. Garneer met de geroosterde amandelen.
- 3 el Puur Natuur kokosrasp
Bestrooi met het kokosrasp en de rest van het citroenrasp.
bewaartip:
Wil je de cake langer bewaren? Serveer de kokosyochurt, amandelen en kokosrasp erbij. Je kunt de cake ca. 2-3 dagen bewaren in een luchtdichte trommel.