Ve­gan ba­na­nen­brood

Geef je bananenbrood iets extra's met chiazaad en kokos. Wedden dat de plakjes zo op zijn?

  • gebak
  • 12 personen
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 45 min. oventijd
(2) waardeer
gebak Geef je bananenbrood iets extra's met chiazaad en kokos. Wedden dat de plakjes zo op zijn? 12 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • cakevorm (30 cm, ingevet)
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de amandeldrink met het citroensap en laat staan tot gebruik.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit. Pel en prak de bananen fijn.
  3. Zeef het bakmeel en de baking soda boven een grote kom.
  4. Meng de banaan, chiazaad, amandeldrink, kokosolie, 150 ml ahornsiroop (per bananenbrood), de helft van het citroenrasp, het vanille-extract en het zout erdoor.
  5. Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar.
  6. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
  7. Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de vorm.
  8. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. goudbruin.
  9. Voeg de laatste minuut de rest van het ahornsiroop toe. Laat afkoelen op een bord.
  10. Bestrijk de bovenkant van de cake met de kokosyochurt. Garneer met de geroosterde amandelen. Bestrooi met het kokosrasp en de rest van het citroenrasp.

bewaartip:

Wil je de cake langer bewaren? Serveer de kokosyochurt, amandelen en kokosrasp erbij. Je kunt de cake ca. 2-3 dagen bewaren in een luchtdichte trommel.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 37 g
    waarvan suikers 18 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
januari 2021

Vegan bananenbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan ba­na­nen­brood

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 citroen
  • 200 ml amandeldrink ongezoet

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de amandeldrink met het citroensap en laat staan tot gebruik.

3
3
  • 75 ml kokosolie
  • 3 rijpe bananen

Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Zet het vuur uit. Pel en prak de bananen fijn.

4
4
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 g baking soda

Zeef het bakmeel en de baking soda boven een grote kom.

5
5
  • 30 g chiazaad
  • 150 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 mespunt zout

Meng de banaan, chiazaad, amandeldrink, kokosolie, ahornsiroop, de helft van het citroenrasp, het vanille-extract en het zout erdoor.

6
6

Bekleed de cakevorm met het bakpapier. Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak in het midden van de oven in ca. 45 min. gaar.

7
7

Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Prik de prikker in het midden van de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

8
8

Laat de cake minimaal 1 uur afkoelen in de vorm.

9
9
  • 95 g blanke garneeramandelen

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen 3 min. goudbruin.

10
10
  • 25 ml ahornsiroop

Voeg de laatste minuut de rest van het ahornsiroop toe. Laat afkoelen op een bord.

11
11
  • 150 g koelverse yochurt kokos ongezoet

Bestrijk de bovenkant van de cake met de kokosyochurt. Garneer met de geroosterde amandelen.

12
12
  • 3 el Puur Natuur kokosrasp

Bestrooi met het kokosrasp en de rest van het citroenrasp.

bewaartip:

Wil je de cake langer bewaren? Serveer de kokosyochurt, amandelen en kokosrasp erbij. Je kunt de cake ca. 2-3 dagen bewaren in een luchtdichte trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.