bewaar
Volkorenscones met rozijnen
Volkorenscones met rozijnen
bewaar

Volkorenscones met rozijnen

Ontbijten met volkorenscones met rozijnen? Kan gewoon, zeker met deze gezonde versie.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

diepvries doosjevol frambozen

15 g

chiazaad

225 g

volkorentarwemeel

2 tl

bakpoeder

50 g

vloeibare margarine

100 ml

halfvolle melk

70 g

rozijnen

200 g

Griekse yoghurt 0%

Dit heb je nodig

  • deegroller

  • ronde uitsteekvorm (Ø8cm)

  • bakkwast

  • bakplaat

  • bakpapier

Ontbijten met volkorenscones met rozijnen? Kan gewoon, zeker met deze gezonde versie.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de ontdooide frambozen in een kom en prak grof met een vork. Roer het chiazaad erdoor. Zet tot gebruik in de koelkast.

2

Meng het tarwemeel in een kom met de bakpoeder en een snufje zout. Voeg de margarine, melk en rozijnen toe en kneed tot een samenhangend deeg.

3

Bestuif het aanrecht met wat meel. Rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 1 cm dik. Steek er met behulp van het uitsteekvormpje of glas cirkels uit. Vorm van het overgebleven deeg steeds weer een plak van 1 cm en herhaal het uitsteken tot het deeg op is.

4

Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de bakkwast met wat melk. Bak in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Serveer de scones met de Griekse yoghurt en frambozenspread.

bewaartipDe scones kun je ca. 4 dagen bewaren in een goed afgesloten bak of trommel. De frambozenspread kun je ca. 1 week bewaren in een schone pot in de koelkast.