bewaar
Baghrir
Baghrir
bewaar

Baghrir

Baghrir komt uit Noord-Afrika en wordt ook wel 1000-gatenpannenkoek genoemd, omdat er tijdens het bakken zoveel kleine luchtbelletjes in deze delicate, luchtige pannenkoekjes verschijnen.

15 min. bereiden
30 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

8 porties

300 g

griesmeel

90 g

tarwebloem

7 g

droge gist

1 tl

suiker

2 tl

bakpoeder

½ tl

zout

700 ml

water

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • vershoudfolie

Baghrir komt uit Noord-Afrika en wordt ook wel 1000-gatenpannenkoek genoemd, omdat er tijdens het bakken zoveel kleine luchtbelletjes in deze delicate, luchtige pannenkoekjes verschijnen.

Aan de slag

1

Meng het griesmeel, de bloem, gist, bakpoeder, suiker en zout met het water met een handmixer tot een glad beslag.

2

Dek het beslag af met vershoudfolie. Laat het beslag 30-45 min. rusten op een warme plek tot er kleine belletjes zichtbaar zijn.

3

Verhit een kleine of middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag zonder boter of olie.

4

Schep hier een flinke lepel beslag in en bak er in 1-2 min. een pannenkoek van met heel veel gaatjes/luchtbelletjes aan de bovenkant. Draai de pannenkoek niet om!

5

Herhaal dit met de rest van het beslag. De onderkant wordt lichtbruin, de bovenkant blijft licht van kleur en het beslag is gaar. Serveer de beghrir met de belletjeskant boven.

combinatietipLekker met honing, olijfolie, chocoladepasta, of jam. En Marokkaanse thee erbij!

bereidingstipAls er geen bubbels vormen in je beslag, kan het zijn dat het nog wat te dik is. Voeg dan wat extra water toe.