bewaar
Aardbei-banaanijs
Aardbei-banaanijs
bewaar

Aardbei-banaanijs

Supermakkelijk recept om zelf aardbei-banaanijs te maken!

10 min. bereiden
6 uur wachten
0waarderingen

Ingrediënten

6 porties

500 g

rijpe banaan

250 g

verse aardbei

½

vanillestokje

Dit heb je nodig

  • diepvrieszak

  • staafmixer of keukenmachine

Supermakkelijk recept om zelf aardbei-banaanijs te maken!

Aan de slag

1

Snijd de bananen in plakjes en doe in een diepvrieszakje. Maak de aardbeien schoon, halveer ze en doe bij de banaan in het diepvrieszakje. Leg minimaal 6 uur in de vriezer. Schud na 30 min. even los, zodat niet alles aan elkaar vastvriest.

2

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Pureer met een keukenmachine de banaan met de aardbei en vanille in 2-3 min. tot een glad en romig ‘ijs’. Schep in een bakje en bewaar in de vriezer tot gebruik.

3

Haal het ijs ca. 20 min. voordat je het wilt eten uit de vriezer zodat het iets zachter kan worden.

combinatietipZoek op de AH.nl/Allerhande op '1195218' voor verschillende ijstoppings.