Zomerse kruidencocktail
Zomerse kruidencocktail

Zomerse kruidencocktail

Kruiden in je cocktail? Deze zomerse kruidencocktail bewijst waarom dat een goed idee is.

10 min. bereiden
1waarderingen

Ingrediënten

4 personen

15 g

verse munt

15 g

verse basilicum

6

limoenen

4 tl

rietsuiker

24

ijsblokjes

120 ml

bruine rum

120 ml

gemberbier

20 g

verse Italiaanse kruidenmix

Dit heb je nodig

  • cocktailglazen

Kruiden in je cocktail? Deze zomerse kruidencocktail bewijst waarom dat een goed idee is.

Aan de slag

1

Pluk de blaadjes van de munt en de basilicum. Kneus ⅔ ervan met je vingers of in een vijzel.

2

Pers het sap van ⅔ van de limoenen uit en meng met de rietsuiker, meng hier de gekneusde kruiden door. Snijd de rest van de limoenen in partjes.

3

Verdeel de ijsblokjes, bruine rum, het limoensap en de gekneusde kruiden over de glazen. Roer met een lepeltje goed door (of schud in de cocktailshaker). Verdeel het gemberbier over de glazen. Garneer met de rest van de kruidenblaadjes, de partjes limoen en steek in elk glas een takje rozemarijn of tijm. Voeg eventueel nog extra ijsblokjes toe.

tip

bewaartipVries overgebleven verse kruiden in ijsblokjes in met limoensap en water en gebruik in je volgende kruidencocktail.

variatietipVarieer naar smaak met de kruiden in deze cocktail.