bewaar
Nectarinejam
Nectarinejam
bewaar

Nectarinejam

Zelf nectarinejam maken? Dat is makkelijker dan je waarschijnlijk denkt!

20 min. bereiden
4 uur wachten
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

verse nectarine

1

citroen

750 g

geleisuiker

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

  • pureestamper

  • afsluitbare glazen pot (à 750 ml, gesteriliseerd)

Zelf nectarinejam maken? Dat is makkelijker dan je waarschijnlijk denkt!

Aan de slag

1

Halveer de nectarines en verwijder de pit. Snijd de nectarines in stukjes van ca. 2 cm. Halveer de citroen(en) en pers uit.

2

Doe de stukjes nectarine met de suiker en 3 el citroensap (per 4 personen) in een pan met dikke bodem. Breng al roerend aan de kook op middel- hoog vuur. Laat 10 min. flink doorkoken. Pas op voor hete spetters. Verwijder schuim dat komt bovendrijven met de schuimspaan. Haal de pan van het vuur en stamp de nectarines met de pureestamper tot de gewenste structuur, heel fijn of grovere jam.

3

Vul de potten tot de rand met de hete jam en sluit direct af. Zet de potten op hun kop. De lucht wordt zo uit de pot gedrukt, waardoor de jam (afgesloten) langer houdbaar blijft. Laat ten minste 4 uur helemaal afkoelen. Bewaar na openen in de koelkast.

variatietipVoeg tegelijk met de suiker en het citroensap 2 tl aleppopeper (Souq) toe (per 4 personen) voor jam met een beetje pit.