bewaar
Frisse salsa van rode saus met kruiden en limoen
Frisse salsa van rode saus met kruiden en limoen
bewaar

Frisse salsa van rode saus met kruiden en limoen

Rode saus a.k.a tomatensaus maar dan frisser: met verse kruiden en limoen.

10 min. bereiden
25 min. wachten
licht pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 teen

knoflook

½

middelgrote ui

2 el

milde olijfolie

400 g

gepelde tomaten in blik

10 g

verse Italiaanse kruiden

½ tl

kristalsuiker

1

witte ui

1

groene paprika

1

limoen

7½ g

verse koriander

7½ g

verse platte peterselie

½ el

tabasco

Dit heb je nodig

  • keukentouw

Rode saus a.k.a tomatensaus maar dan frisser: met verse kruiden en limoen.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Bind de Italiaanse kruiden samen met keukentouw en voeg samen met de kristalsuiker toe. Laat 25 min. op laag vuur zacht koken. Roer regelmatig met een houten lepel. Druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Breng op smaak met zout en peper.

2

Kook 250 ml van de overgebleven tomatensaus (per 4 personen) in 10 min. in tot ongeveer de helft. Snipper ondertussen de witte ui. Snijd het vruchtvlees van de paprika in blokjes van ca. 1 cm. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht. Snijd de koriander en peterselie fijn. Meng de saus met de ui, paprika, het limoenrasp, de koriander en peterselie. Breng op smaak met zout en een de tabasco (of meer voor een pittigere salsa).