bewaar
Rode ui in limoensap
Rode ui in limoensap
bewaar

Rode ui in limoensap

Minder fan van rauwe ui? Marineer 'm dan in limoensap, zout en suiker. Hoe langer de ui marineert, hoe zachter-ie wordt.

5 min. bereiden
15 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

rode uien

2

limoenen

1 tl

zeezout

1 tl

rietsuiker

Minder fan van rauwe ui? Marineer 'm dan in limoensap, zout en suiker. Hoe langer de ui marineert, hoe zachter-ie wordt.

Aan de slag

Snijd de uien in halve flinterdunne ringen. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil en pers de vruchten uit. Meng het limoenrasp en -sap met het zeezout en de rietsuiker in een kom. Voeg de ui toe en meng goed. Laat 15 min. staan tot de ui zacht en zoetzuur is.

bereidingstipHoe langer je de rode ui laat staan, hoe feller de kleur en hoe zachter de smaak wordt.