Vegan 'pecan pie' bars

Vegan snack voor onderweg: zelfgemaakte pecan bars.

340 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. oventijd / 2 uur wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de havermout in de keukenmachine met het amandelmeel, de olie, maple syrup, ¾ van het vanille-extract en een snufje zout.

  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Druk het havermoutmengsel met een spatel in de bakvorm. Druk goed aan zodat het overal gelijk bedekt is. Bak 20 min. in het midden van de voorverwarmde oven. Neem uit de oven en laat staan tot gebruik.

  3. Houd 9 hele pecannoten (per 9 stuks) apart. Hak de rest van de pecannoten fijn. Verhit een steelpan op middelhoog vuur. Bak de stukjes noot zonder olie of boter 2 min. Neem van het vuur, voeg de stroop, kaneel en de rest van het vanille-extract toe en meng goed.

  4. Verdeel het stroopmengsel over de havermoutbodem. Verdeel de hele noten over de bovenkant. Laat 1 uur afkoelen buiten de koelkast. Zet vervolgens nog minimaal 1 uur in de koelkast. Snijd in 9 gelijke stukken.

  • variatietipOok lekker met 100% dadelstroop of appelstroop.
  • Vegan pecan bars

    Instructievideo - 00:38 min.

Vegan 'pecan pie' bars

Vegan snack voor onderweg: zelfgemaakte pecan bars.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig