bewaar
Mini-tartes tatins met mini bietjes
Mini-tartes tatins met mini bietjes
bewaar

Mini-tartes tatins met mini bietjes

Zachtzoete mini-bietjes en sjalotten met rozemarijn voor hartigheid, op een omgekeerde bodem van knapperig deeg. Wedden dat je gasten hier meteen ondersteboven van zijn?

35 min. bereiden
20 min. oventijd
10 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 plakjes

diepvries bladerdeeg

12

sjalotten

2 tenen

knoflook

2 takjes

verse rozemarijn

200 g

gekookte mini rode biet

90 g

walnoten

1 el

milde olijfolie

50 g

ongezouten roomboter

2 el

ahornsiroop

2 el

rodewijnazijn

1 el

bloem

Dit heb je nodig

  • kleine springvorm (12 cm, ingevet)

Zachtzoete mini-bietjes en sjalotten met rozemarijn voor hartigheid, op een omgekeerde bodem van knapperig deeg. Wedden dat je gasten hier meteen ondersteboven van zijn?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Pel en halveer de sjalotten. Snijd de tenen knoflook in dunne plakjes. Snijd de naaldjes van de takjes rozemarijn fijn. Boen de mini-bietjes schoon, snijd de worteltjes eraf en snijd ze in 8 parten. Hak de walnoten grof.

2

Verhit de olie in een koekenpan. Bak de sjalotten en bietparten op middelhoog vuur onder regelmatig omscheppen 12 min., totdat de sjalotten zacht zijn en de bietjes iets minder hard. Schep uit de pan.

3

Verhit ondertussen in een koekenpan de boter op middelhoog vuur met de helft van de walnoten, de knoflook, rozemarijn, ahornsiroop en azijn. Breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook. Laat zachtjes 5 min. koken tot siroop.

4

Schep de sjalotten erdoor en schep om. Verdeel eerst het sjalottenmengsel over de 4 vormpjes en daarna de parten biet.

5

Bestuif het werkblad met de bloem. Rol elk plakje bladerdeeg iets verder uit en snijd er rondjes uit die iets groter zijn dan de quichevorm.

6

Leg het deeg op de groenten en stop de randjes van het deeg in in de vorm. Maak met een scherp mes een klein sneetje in het midden zodat de stoom kan ontsnappen.

7

Bak de tartes tatin op een bakplaat in het midden van de oven ca. 20 min. Laat 10 min. in de vorm afkoelen en keer ze dan om op de borden. Bestrooi met de rest van de walnoten.

wijntipLekker met Saint Louis de Provence Rosé

dieettipGebruik voor een veganistische versie vegan bladerdeegvierkantjes (pak 300 g, koelvers) en plantaardige margarine of maak zelf een korstdeeg van plantaardige boter.

bereidingstipJe kunt de tartes tatin 1 dag van tevoren maken t/m stap 4. Bewaar de quichevormpjes afgedekt in de koelkast tot gebruik en laat ze op kamertemperatuur komen voordat je ze verder afmaakt en in de oven zet.