bewaar
Marsepein-chocoladelolly
Marsepein-chocoladelolly
bewaar

Marsepein-chocoladelolly

Deze marsepein-chocoladelolly's zien er niet alleen prachtig uit, de kids zullen er ook dol op zijn.

20 min. bereiden
1 uur wachten
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

extra pure chocolade

95 g

nougatine in bakje

150 g

blanke marsepein

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bamboespies

Deze marsepein-chocoladelolly's zien er niet alleen prachtig uit, de kids zullen er ook dol op zijn.

Aan de slag

1

Doe de chocolade in een kom boven een pan met een laagje heet water. De kom mag het water niet raken (au bain-marie). Smelt de chocolade. Strooi de nougatine in een bord. Maak met je handen 16 kleine balletjes (per 4 personen) van de marsepein.

2

Rol de balletjes met behulp van een vork 1 voor 1 door de chocolade en leg ze in het bord met nougatine. Bestrooi de balletjes rondom met nougatine, druk rondom stevig aan en leg ze op een met bakpapier bekleed dienblad dat in de koelkast past.

3

Zet in de koelkast en laat ten minste 1 uur opstijven. Rijg aan elke prikker 4 chocolade-nougatineballetjes.

combinatietipDit gerechtje is onderdeel van een grand dessert, waarbij meerdere desserts geserveerd worden. Neem eens een kijkje op ah.nl/allerhande/grand-dessert.

combinatietipWijntip bij grand dessert: Solatio Vino Frizzante Rosato

bereidingstipJe kunt de lolly’s 2 dagen van tevoren helemaal maken. Bewaar in de koelkast tot serveren.