Flan de coco van Diego
Flan de coco van Diego
bewaar
bewaar

Flan de coco van Diego

Flan de coco is de Zuid-Amerikaanse versie van de klassieke Spaanse pudding met karamel. Dit is Diego's versie, met kokosmelk en aardbeien.

20 min. bereiden
1 uur 30 min. oventijd
30 min. wachten
8waarderingen

9 ingrediënten

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de suiker en het water in een steelpan en verhit 6 min. op middelhoog vuur tot de suiker lichtbruin is. Giet de karamel in de kleine schaal en verdeel goed over de bodem. De karamel kan bij het afkoelen hard worden.

2

Doe de eieren, gecondenseerde melk, kokosmelk, koffiemelk, het vanille-extract en het zout in een mengkom en klop met een garde tot een glad mengsel. Giet het mengsel in de schaal met karamel en dek de schaal af met aluminiumfolie.

3

Plaats de kleine schaal in de grote schaal en vul de grote schaal met water tot 2 cm onder de rand van de kleine schaal. Zet de schalen in de oven en bak ca. 1 uur. Haal de folie van de schaal en bak nog 30 min. Is de flan dan nog vloeibaar, bak hem dan nog 10 min. extra en controleer of-ie stevig is. Herhaal indien nodig.

4

Neem de schalen uit de oven en laat de flan 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar de flan afgedekt in de koelkast tot gebruik.

5

Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes. Plaats een plat bord over de schaal met de flan en keer om. Versier de flan met de plakjes aardbei.

bereidingstipJe kunt de flan de coco 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in de koelkast tot gebruik en garneer pas vlak voor serveren met de plakjes aardbei.
achtergrondinfoFamilierecept AllerHande 4 2022. Diego: Als ik flan de coco proef, komen er 2 herinneringen naar boven. De eerste is de flan van mijn moeder, die ze vaak maakte toen ik jong was. Mijn tweede herinnering is de flan uit Chicago. Mijn Indische vader en Guatemalteekse moeder leerden elkaar kennen in de VS, in mijn tienerjaren vlogen we vaak die kant op om familie te bezoeken. Een oom nam me mee naar een Puerto Ricaans eethuisje waar ik ontzettend genoot van het eten en de cultuur. Ik at daar graag jibaritos (bakbanaan sandwich) met arroz con gandules (rijst met groene duivenerwten) en als toetje flan de coco (Zuid-Amerikaanse versie van de klassieke Spaanse karamelpudding). Ik hou ervan om dingen goed uit te zoeken, dus heb ik zelf een recept gezocht waarmee ik zowel mijn moeder als mijn verloofde kon verrassen. Na wat oefenen heb ik er mijn eigen twist aan gegeven en wat kokos en rum toegevoegd.’

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Flan de coco van Diego

Flan de coco is de Zuid-Amerikaanse versie van de klassieke Spaanse pudding met karamel. Dit is Diego's versie, met kokosmelk en aardbeien.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig