Cronut
Deze zelfgemaakte cronuts zijn een hemelse kruising tussen croissants en donuts. Loopt het water je al in de mond?
Ingrediënten
6 porties
2 l
zonnebloemolie
680 g
Danerolles croissants extra large
100 g
kristalsuiker
2 tl
gemalen kaneel
Dit heb je nodig
frituurpan
keukenthermometer
uitsteekrondje (Ø 1 cm)
ronde uitsteekvorm (Ø8cm)
Aan de slag
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 170 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Rol van beide pakjes het croissantdeeg uit en leg het op elkaar. Vouw de deeglap dubbel en steek er met de grote uitsteekring 6 cirkels uit. Steek met de kleine uitsteekring gaten uit het midden van de cirkels, bewaar het uitgestoken deeg, dat kun je ook gewoon bakken.
Frituur de deegcirkels in delen in 4-5 min. gaar en krokant. Keer ze halverwege om. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng in een diep bord de kristalsuiker en kaneel. Wentel de nog warme cronuts door de kaneelsuiker.
Cronut
Deze zelfgemaakte cronuts zijn een hemelse kruising tussen croissants en donuts. Loopt het water je al in de mond?

null porties
540 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 170 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Rol van beide pakjes het croissantdeeg uit en leg het op elkaar. Vouw de deeglap dubbel en steek er met de grote uitsteekring 6 cirkels uit. Steek met de kleine uitsteekring gaten uit het midden van de cirkels, bewaar het uitgestoken deeg, dat kun je ook gewoon bakken.
Frituur de deegcirkels in delen in 4-5 min. gaar en krokant. Keer ze halverwege om. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng in een diep bord de kristalsuiker en kaneel. Wentel de nog warme cronuts door de kaneelsuiker.
resttip:snijd de overgebleven stukjes deeg en frituur apart. Kneed ze niet tot een nieuw stuk deeg, dan worden ze niet goed gaar.
variatietip:Vul de cronuts met bijvoorbeeld <a href=https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1195013>banketbakkersroom</a>.
algemeen:Een cronut is een kruising van een croissant met een donut. Het is de populaire creatie van de Franse bakker Dominique Ansel die een bakkerszaak in New York heeft. Ansel bedacht ontelbaar veel verschillende vullingen en toppings voor de cronut – elke maand verschijnt een nieuwe variant.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)2 l zonnebloemolie
680 g Danerolles croissants extra large
100 g kristalsuiker
2 tl gemalen kaneel
Dit heb je nodig
frituurpan
keukenthermometer
uitsteekrondje (Ø 1 cm)
ronde uitsteekvorm (Ø8cm)