Volkorenpasta met boerenkoolpesto van Hugo Kennis
Volkorenpasta met boerenkoolpesto van Hugo Kennis
bewaar
bewaar

Volkorenpasta met boerenkoolpesto van Hugo Kennis

Een lekkere winterse pasta die binnen 30 min. op tafel staat? Hugo Kennis maakte deze volkorenpasta met zelfgemaakte boerenkoolpesto - die moet je proberen!

25 min. bereiden
2waarderingen

Aan de slag

1

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook ½ boerenkool de laatste 5 min. mee. Giet af en bewaar 200 ml van het kookvocht (per 4 personen).

2

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3

Halveer de cherrytomaten en snijd de bosuitjes in stukken van 1-2 cm, hou wat groen apart. Snijd ½ knoflook in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm en snijd fijn.

4

Verhit ⅓ olie in een koekenpan en bak de knoflook 30 sec. Voeg de tomaat, bosui en tijm toe en bak 5 min. op middelhoog vuur.

5

Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

6

Snijd de rest van de knoflook in plakjes. Doe het citroenrasp en -sap, de gesneden knoflook, de Parmezaanse kaas in de hoge beker van de staafmixer. Voeg ⅔ van de geroosterde amandelen en de rest van de ongekookte boerenkool (in delen) toe. Voeg de rest van de olie en wat van het kookvocht toe en pureer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7

Hak de rest van de amandelen grof. Meng de pasta met de gekookte boerenkool door de tomaat en schep de pesto erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas, het groen van de bosui en de rest van de amandelen.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Volkorenpasta met boerenkoolpesto van Hugo Kennis

Een lekkere winterse pasta die binnen 30 min. op tafel staat? Hugo Kennis maakte deze volkorenpasta met zelfgemaakte boerenkoolpesto - die moet je proberen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig