- Bak de spekreepjes in een beetje olie. 
- Voeg de Indonesische Nasi Goreng kruidenpasta toe en bak kort mee. 
- Roer de roerbakgroenten door de kruidenpasta en spekjes en zorg voor een goede verdeling van de bumbu. 
- Voeg het water en de bloemkoolrijst toe. Bak al omscheppend ongeveer 5 minuten tot alles beetgaar is. 
- Maak tegelijkertijd de spiegeleitjes. 
- Verdeel de nasi over 4 borden. Maak af met lente-ui ringen en een gebakken ei. 
Bloemkoolrijst nasi met spekjes van Fairtrade (advertentie)
Koken met Fairtrade Original: met deze bloemkool ‘nasi’ eet je gemakkelijk extra groenten. Vliegensvlug op smaak – inclusief een pitje – dankzij de kruidenpasta. Ook fijn: die bevat geen kunstmatige toevoegingen.
- combinatietipLekker met een frisse komkommersalade, seroendeng en krupuk.
- vegatipVervang de spekreepjes door vegaspekjes.
- serveertipBestrooi het gebakken ei eventueel met wat chiliflakes naar smaak. Let wel op: de kruidenpasta is al pittig van zichzelf.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Fairtrade Original. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Bloemkoolrijst nasi met spekjes van Fairtrade (advertentie)
Koken met Fairtrade Original: met deze bloemkool ‘nasi’ eet je gemakkelijk extra groenten. Vliegensvlug op smaak – inclusief een pitje – dankzij de kruidenpasta. Ook fijn: die bevat geen kunstmatige toevoegingen.

4 personen
270 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
- Bak de spekreepjes in een beetje olie. 
- Voeg de Indonesische Nasi Goreng kruidenpasta toe en bak kort mee. 
- Roer de roerbakgroenten door de kruidenpasta en spekjes en zorg voor een goede verdeling van de bumbu. 
- Voeg het water en de bloemkoolrijst toe. Bak al omscheppend ongeveer 5 minuten tot alles beetgaar is. 
- Maak tegelijkertijd de spiegeleitjes. 
- Verdeel de nasi over 4 borden. Maak af met lente-ui ringen en een gebakken ei. 
combinatietip:Lekker met een frisse komkommersalade, seroendeng en krupuk.
vegatip:Vervang de spekreepjes door vegaspekjes.
serveertip:Bestrooi het gebakken ei eventueel met wat chiliflakes naar smaak. Let wel op: de kruidenpasta is al pittig van zichzelf.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Fairtrade Original. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
125 g spekreepjes
75 g Fairtrade Original Indonesische nasi goreng kruidenpasta
400 g oosterse wokgroente
100 g water
400 g bloemkoolrijst
4 middelgrote scharreleieren
2 bosuien