Kook de rigatoni pasta ‘al dente’ en vang wat kookvocht op.
Snijd ondertussen de courgette in plakjes en bak deze in de grillpan met een scheut olijfolie, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze vervolgens uitlekken op bakpapier en besprenkel met zout en peper.
Rooster de pijnboompitten in een bakpan, voor een paar minuten.
Druk de ongepelde knoflookteen plat met een mes en fruit deze in een bakpan met een laagje olijfolie. Voeg de gekookte pasta en het opgevangen kookvocht toe en laat nog een paar minuten pruttelen.
Haal het knoflookteentje uit de pan en voeg de gegrilde courgette en de tonijn toe. Roer door en laat nog een paar minuten op laag vuur staan.
De pasta is klaar om geserveerd te worden! Garneer de pasta op het bord met de pijnboompitten en wat basilicumblaadjes. Buon appetito!
Rigatoni met courgette en tonijn van Rio Mare (advertentie)
Koken met Rio Mare: simpel, maar smaakvol. Zodat jij samen met je vrienden en familie kunt genieten van elk moment.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Rio Mare. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Rigatoni met courgette en tonijn van Rio Mare (advertentie)
Koken met Rio Mare: simpel, maar smaakvol. Zodat jij samen met je vrienden en familie kunt genieten van elk moment.

4 personen
555 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rigatoni pasta ‘al dente’ en vang wat kookvocht op.
Snijd ondertussen de courgette in plakjes en bak deze in de grillpan met een scheut olijfolie, tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze vervolgens uitlekken op bakpapier en besprenkel met zout en peper.
Rooster de pijnboompitten in een bakpan, voor een paar minuten.
Druk de ongepelde knoflookteen plat met een mes en fruit deze in een bakpan met een laagje olijfolie. Voeg de gekookte pasta en het opgevangen kookvocht toe en laat nog een paar minuten pruttelen.
Haal het knoflookteentje uit de pan en voeg de gegrilde courgette en de tonijn toe. Roer door en laat nog een paar minuten op laag vuur staan.
De pasta is klaar om geserveerd te worden! Garneer de pasta op het bord met de pijnboompitten en wat basilicumblaadjes. Buon appetito!
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Rio Mare. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
350 g rigatoni
2 courgettes
40 ml olijfolie extra vierge
20 g pijnboompitten
1 teen knoflook
160 g Rio Mare tonijn in olijfolie
15 g verse basilicum