Aspergemuffins
Een echte aanrader deze lente zijn de muffins van asperges met ham en kaas. Dat is zeker genieten.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de asperges schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Hou het kopje heel en hou apart. Smelt de boter in een kleine steelpan op laag vuur.
Meng de bloem, bakpoeder, dragon, ⅔ van de geraspte kaas en de peper in een mengkom. Maak in het midden een kuiltje.
Klop het ei los met de melk en de gesmolten boter. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem, voeg de hamblokjes en stukjes asperges, behalve de kopjes, toe. Roer met een houten lepel tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen bloem meer zichtbaar is. Meng de rest van de geraspte kaas met de panko.
Bestuif de ingevette muffinvorm met wat bloem en verdeel het beslag erover. Steek in een aantal muffins een aspergekop er rechtop in en bestrooi alle muffins met het kaas-pankomengsel. Bak 25-30 min. in de oven tot lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm.
Aspergemuffins
Een echte aanrader deze lente zijn de muffins van asperges met ham en kaas. Dat is zeker genieten.
null porties
165 kcal
15 min. bereiden
15 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de asperges schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Hou het kopje heel en hou apart. Smelt de boter in een kleine steelpan op laag vuur.
Meng de bloem, bakpoeder, dragon, ⅔ van de geraspte kaas en de peper in een mengkom. Maak in het midden een kuiltje.
Klop het ei los met de melk en de gesmolten boter. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem, voeg de hamblokjes en stukjes asperges, behalve de kopjes, toe. Roer met een houten lepel tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen bloem meer zichtbaar is. Meng de rest van de geraspte kaas met de panko.
Bestuif de ingevette muffinvorm met wat bloem en verdeel het beslag erover. Steek in een aantal muffins een aspergekop er rechtop in en bestrooi alle muffins met het kaas-pankomengsel. Bak 25-30 min. in de oven tot lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g witte asperges
50 g ongezouten roomboter
175 g tarwebloem
15 g bakpoeder
1 tl gedroogde dragon
150 g geraspte gruyère
1 middelgroot scharrelei
200 ml halfvolle melk
75 g hamblokjes
3 el panko
Dit heb je nodig
dunschiller
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)