Aspergemuffins
bewaar
bewaar

Aspergemuffins

Een echte aanrader deze lente zijn de muffins van asperges met ham en kaas. Dat is zeker genieten.

15 min. bereiden / 30 min. oventijd / 15 min. wachten

10 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de asperges schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Hou het kopje heel en hou apart. Smelt de boter in een kleine steelpan op laag vuur.

Meng de bloem, bakpoeder, dragon, ⅔ van de geraspte kaas en de peper in een mengkom. Maak in het midden een kuiltje.

Klop het ei los met de melk en de gesmolten boter. Schenk het eimengsel in het kuiltje van de bloem, voeg de hamblokjes en stukjes asperges, behalve de kopjes, toe. Roer met een houten lepel tot een licht klonterig beslag. Stop met roeren zodra er geen bloem meer zichtbaar is. Meng de rest van de geraspte kaas met de panko.

Bestuif de ingevette muffinvorm met wat bloem en verdeel het beslag erover. Steek in een aantal muffins een aspergekop er rechtop in en bestrooi alle muffins met het kaas-pankomengsel. Bak 25-30 min. in de oven tot lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en laat 15 min. afkoelen in de vorm.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aspergemuffins

Een echte aanrader deze lente zijn de muffins van asperges met ham en kaas. Dat is zeker genieten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig