Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd of scheur de ciabatta in kleine stukken en besprenkel met 15 ml olijfolie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 6-8 min. of tot goudbruin.
Laat ondertussen de ansjovis uitlekken en snijd met de tomaten in kleine stukjes. Snijd de sjalot in dunne halve ringen en scheur het basilicum in grove stukken.
Meng de tomaat, sjalot, ansjovis, het basilicum en eventueel de olijven in een kom. Voeg het geroosterde brood toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Mix de rest van de olijfolie met de rodewijnazijn en meng door de salade.
Italiaanse panzanella van Monini (advertentie)
Koken met Monini: proef de zomer met deze panzanella, een Italiaanse broodsalade. Heerlijk met de rijke, unieke smaak van Monini GranFruttato 100% Italiaanse olijfolie.
- algemeenDit recept is ontwikkeld door Monini. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
- variatietipOok lekker met komkommer en rode ui in plaats van ansjovis en olijven.
Gerelateerde recepten
Italiaanse panzanella van Monini (advertentie)
Koken met Monini: proef de zomer met deze panzanella, een Italiaanse broodsalade. Heerlijk met de rijke, unieke smaak van Monini GranFruttato 100% Italiaanse olijfolie.

4 personen
530 kcal
14 min. bereiden
6 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd of scheur de ciabatta in kleine stukken en besprenkel met 15 ml olijfolie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 6-8 min. of tot goudbruin.
Laat ondertussen de ansjovis uitlekken en snijd met de tomaten in kleine stukjes. Snijd de sjalot in dunne halve ringen en scheur het basilicum in grove stukken.
Meng de tomaat, sjalot, ansjovis, het basilicum en eventueel de olijven in een kom. Voeg het geroosterde brood toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Mix de rest van de olijfolie met de rodewijnazijn en meng door de salade.
algemeen:Dit recept is ontwikkeld door Monini. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
variatietip:Ook lekker met komkommer en rode ui in plaats van ansjovis en olijven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ciabatta
115 ml Monini GranFruttato extra vierge olijfolie
15 g ansjovis
1 kg tomaat
1 sjalot
5 g verse basilicum
100 g zwarte olijven zonder pit
50 rodewijnazijn
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaat