Italiaanse panzanella van Monini (advertentie)

Koken met Monini: proef de zomer met deze panzanella, een Italiaanse broodsalade. Heerlijk met de rijke, unieke smaak van Monini GranFruttato 100% Italiaanse olijfolie.

530 kcal

(Voedingswaarden)

14 min. bereiden / 6 min. oventijd

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd of scheur de ciabatta in kleine stukken en besprenkel met 15 ml olijfolie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 6-8 min. of tot goudbruin.

  2. Laat ondertussen de ansjovis uitlekken en snijd met de tomaten in kleine stukjes. Snijd de sjalot in dunne halve ringen en scheur het basilicum in grove stukken.

  3. Meng de tomaat, sjalot, ansjovis, het basilicum en eventueel de olijven in een kom. Voeg het geroosterde brood toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Mix de rest van de olijfolie met de rodewijnazijn en meng door de salade.

  • algemeenDit recept is ontwikkeld door Monini. Allerhande is niet verantwoordelijk voor de juistheid van receptuur en/of voedingswaarden.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • variatietipOok lekker met komkommer en rode ui in plaats van ansjovis en olijven.

Italiaanse panzanella van Monini (advertentie)

Koken met Monini: proef de zomer met deze panzanella, een Italiaanse broodsalade. Heerlijk met de rijke, unieke smaak van Monini GranFruttato 100% Italiaanse olijfolie.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig