Verhit de bramen met de crema di balsamico, ahornsiroop en het water in een sauspan op laag vuur. Laat 15 min. zachtjes koken. Druk de siroop door een fijne zeef en laat 30 min. afkoelen in de koelkast.
Halveer de takjes rozemarijn. Vul de glazen met de ijsblokjes. Verdeel het cranberrysap over de glazen en giet er de prosecco bij. Top af met de bramensiroop en serveer met een takje rozemarijn.
Kerstcocktail met prosecco
Een feestelijk glaasje bubbels voor kerst? Met deze cocktail met prosecco kun je feestelijk je diner openen óf afsluiten.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kerstcocktail met prosecco
Een feestelijk glaasje bubbels voor kerst? Met deze cocktail met prosecco kun je feestelijk je diner openen óf afsluiten.

4 personen
135 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Verhit de bramen met de crema di balsamico, ahornsiroop en het water in een sauspan op laag vuur. Laat 15 min. zachtjes koken. Druk de siroop door een fijne zeef en laat 30 min. afkoelen in de koelkast.
Halveer de takjes rozemarijn. Vul de glazen met de ijsblokjes. Verdeel het cranberrysap over de glazen en giet er de prosecco bij. Top af met de bramensiroop en serveer met een takje rozemarijn.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g diepvries bramen
2 el crema balsamico
2 el ahornsiroop
100 ml water
2 takjes verse rozemarijn
20 ijsblokjes
200 ml cranberrysap
400 ml prosecco
Dit heb je nodig
tumbler glas