Pavlova bombe

Spectaculair kersttoetje gezocht? Ga voor deze pavlova bombe gevuld met vanillemousse en frambozen- en mangocoulis.

40 min. bereiden, 1 uur 30 min. oventijd, 3 uur wachten

0/5

(0)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • met bakpapier beklede bakplaat

  • paletmes

  • ijsbolletjestang


december 2025 - december 2025

Aan de slag

  1. Doe het eiwit in een vetvrije, droge kom en klop met de handmixer met vetvrije gardes schuimig. Voeg de suiker al mixend beetje bij beetje toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Zeef de maïzena en het zout erboven en voeg de azijn toe. Mix tot een egale meringue.

  2. Verwarm de oven voor op 100 °C. Teken 6 rondjes van 8 cm op het bakpapier met voldoende ruimte tussen de cirkels en leg ondersteboven op de bakplaat.

  3. Schep de meringue met de ijsbolletjestang in hoopjes in de cirkels en maak met een paletmes rond als een koepel. Bak 1.5 uur in de oven, zet de oven uit en laat nog 2 uur in de gesloten oven staan. Maak de oven ondertussen niet open. Haal uit de oven en laat nog 1 uur afkoelen op de bakplaat.

  4. Prik met een scherp mesje een klein gaatje in de onderkant van de pavlova’s. Schenk de mango- en frambozencoulis erin en top af met de helft van de vanillemousse om het gat te dichten.

  5. Verdeel de rest van de mousse in mooie toefjes over de pavlova’s. Verdeel de pistachenoten, smaakparels, frambozen en blaadjes munt erover.

  • serveertipBestrooi eventueel met poedersuiker.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Pavlova bombe

Spectaculair kersttoetje gezocht? Ga voor deze pavlova bombe gevuld met vanillemousse en frambozen- en mangocoulis.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig