Chai-vlechtbroodjes

Waarom in de rij staan voor een bun als je ze zelf kunt maken? Met deze kruidige chai knots met zoete chai frosting haal je het koffietentje in huis. En dat zonder de herfstige kou te trotseren.

575 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden / 30 min. oventijd / 12 uur 30 min. wachten

15 ingrediënten


Aan de slag


  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen. Meng alle kruiden tot een chai-mix.

  2. Zeef 600 g bloem boven de kom van de staande mixer. Voeg de fijne kristalsuiker, gist, 200 g zachte boter, de melk en 2 eieren toe. Kneed 8-10 min. op middelhoge snelheid tot een egaal deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en zet 8-12 uur in de koelkast.

  3. Meng 100 g boter met de basterdsuiker, ¾ van de chai-mix, de rest van de bloem en het zout. Laat staan tot gebruik.

  4. Schep het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en rol uit tot een rechthoek van 35 bij 45 cm. en besmeer ⅔ van het deeg met de chai-boter. Vouw het deeg in drieën op, als een brief, draai een kwartslag en rol nogmaals uit tot een rechthoek van 35 bij 45 cm. Zorg dat het deeg met de lange kant naar je toe ligt.

  5. Snijd met een scherp mes of pizzasnijder het deeg in de lengte in 12 gelijke repen.

  6. Snijd elke reep in 3 dunnere repen, maar snijd niet helemaal door. Rek een beetje uit en maak er een vlecht van. Rol de vlecht op. Doe het gevlochten deeg in de ingevette muffinholtes. Maak zo ook de rest van de broodjes. Dek losjes af met vershoudfolie en laat 30 min. rijzen op een warme plek.

  7. Verwarm ondertussen de oven voor op 175 °C.

  8. Splits de rest van de eieren, het eiwit gebruik je niet. Klop het eigeel los en smeer de broodjes met een bakkwast in. Bak de broodjes 25-30 min. in de oven tot lichtbruin en gaar.

  9. Haal ondertussen de mascarpone uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

  10. Smelt de rest van de boter en meng met de mascarpone, de rest van de chai-mix en de poedersuiker tot een vloeibare frosting.

  11. Haal de chai broodjes uit de oven, laat 10 min. afkoelen in de vorm. Drizzle het glazuur erover en serveer.

  • bereidingstipJe kan ook een kant-en-klare chai-kruidenmix gebruiken.
  • bereidingstipWil je de broodjes op dezelfde dag al maken, laat het deeg dan 2 uur op een warme plek rijzen. Het deeg zal dan zachter zijn.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Gerelateerde recepten

Chai-vlechtbroodjes

Waarom in de rij staan voor een bun als je ze zelf kunt maken? Met deze kruidige chai knots met zoete chai frosting haal je het koffietentje in huis. En dat zonder de herfstige kou te trotseren.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig