Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur. Verkruimel het roggebrood in de pan en spray met olijfolie. Strooi er een snuf zwarte peper bij en bak de kruimels krokant, terwijl je intussen de eieren in een kom klutst. Schep de helft van de crispy kruimels uit de pan en houd ze apart als garnering.
Doe de spinazie in de pan, roer tot de blaadjes geslonken zijn en draai het vuur uit. Giet de geklutste eieren erbij en kantel de pan voorzichtig om het ei over het hele oppervlak te laten uitvloeien – het ei gaart in de restwarmte van de pan. Boen de citroen schoon. Scheur de plakjes zalm op de omelet, rasp de citroenschil erover, bestrooi de boel met de rest van de kruimels en maak af met wat cottagecheese.
Hak de bieslook fijn, strooi erover, schuif de omelet op je bord en rol hem op.
Omelet met gerookte zalm en roggebrood van Jamie Oliver
Jamie gelooft in de 5 pijlers van een gebalanceerde maaltijd: groenten, koolhydraten, zuivel, eiwitten en gezonde vetten. Met dit omeletje met gerookte zalm en roggebrood begin je je dag gegarandeerd goed.
- serveertipServeer met een partje citroen.
- algemeenDeze recepten zijn afkomstig uit het boek Eet jezelf gezond van Jamie Oliver en voldoen niet aan de richtlijnen van Allerhande en het Voedingscentrum.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Omelet met gerookte zalm en roggebrood van Jamie Oliver
Jamie gelooft in de 5 pijlers van een gebalanceerde maaltijd: groenten, koolhydraten, zuivel, eiwitten en gezonde vetten. Met dit omeletje met gerookte zalm en roggebrood begin je je dag gegarandeerd goed.

1 personen
400 kcal
9 min. bereiden
Aan de slag
Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur. Verkruimel het roggebrood in de pan en spray met olijfolie. Strooi er een snuf zwarte peper bij en bak de kruimels krokant, terwijl je intussen de eieren in een kom klutst. Schep de helft van de crispy kruimels uit de pan en houd ze apart als garnering.
Doe de spinazie in de pan, roer tot de blaadjes geslonken zijn en draai het vuur uit. Giet de geklutste eieren erbij en kantel de pan voorzichtig om het ei over het hele oppervlak te laten uitvloeien – het ei gaart in de restwarmte van de pan. Boen de citroen schoon. Scheur de plakjes zalm op de omelet, rasp de citroenschil erover, bestrooi de boel met de rest van de kruimels en maak af met wat cottagecheese.
Hak de bieslook fijn, strooi erover, schuif de omelet op je bord en rol hem op.
serveertip:Serveer met een partje citroen.
algemeen:Deze recepten zijn afkomstig uit het boek Eet jezelf gezond van Jamie Oliver en voldoen niet aan de richtlijnen van Allerhande en het Voedingscentrum.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
50 g Fries roggebrood
2 middelgrote scharreleieren
80 g babyspinazie
½ citroen
50 g gerookte zalm
30 g cottagecheese
5 g verse bieslook