Jagersaus
Deze jagerssaus zit bomvol smaak: spekjes, kastanjechampignons, rode wijn en vleesfond. Laat rustig inkoken tot een rijke, volle saus en serveer bij vlees, aardappels of gewoon alles waar je zin in hebt.
160 kcal
30 min. bereiden, 15 min. wachten
Ingrediënten
Aantal porties
75 gram gerookte spekreepjes
gerookte spekreepjes
250 gram kastanjechampignons
kastanjechampignons
2 sjalotten
sjalotten
15 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
1 eetlepel tomatenpuree
tomatenpuree
1 eetlepel tarwebloem
tarwebloem
250 stevige rode wijn
stevige rode wijn
400 ml vleesfond
vleesfond
5 gram verse tijm
verse tijm
1 laurierblaadje
laurierblaadje
5 gram verse bieslook
verse bieslook
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
december 2025 - december 2025
Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak het spek in ca. 8 min. krokant. Schep uit de pan en laat het bakvet zitten.
Snijd ondertussen de champignons in plakken en snipper de sjalot. Bak de champignons en in het achtergebleven braadvet in 10 min. bruin.
Voeg de boter toe en laat smelten. Voeg de sjalotten toe en fruit 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de bloem toe, bak 2 min., blus af met de wijn en laat 5 min. inkoken.
Voeg de fond, tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur in 15 min tot de helft inkoken. Voeg de spekjes toe en verwarm 2 min. mee.
Snijd de bieslook fijn en bestrooi de saus met de bieslook.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Jagersaus
Deze jagerssaus zit bomvol smaak: spekjes, kastanjechampignons, rode wijn en vleesfond. Laat rustig inkoken tot een rijke, volle saus en serveer bij vlees, aardappels of gewoon alles waar je zin in hebt.

bijgerecht
4 porties
160 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak het spek in ca. 8 min. krokant. Schep uit de pan en laat het bakvet zitten.
Snijd ondertussen de champignons in plakken en snipper de sjalot. Bak de champignons en in het achtergebleven braadvet in 10 min. bruin.
Voeg de boter toe en laat smelten. Voeg de sjalotten toe en fruit 5 min. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de bloem toe, bak 2 min., blus af met de wijn en laat 5 min. inkoken.
Voeg de fond, tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur in 15 min tot de helft inkoken. Voeg de spekjes toe en verwarm 2 min. mee.
Snijd de bieslook fijn en bestrooi de saus met de bieslook.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
75 g gerookte spekreepjes
250 g kastanjechampignons
2 sjalotten
15 g ongezouten roomboter
1 el tomatenpuree
1 el tarwebloem
250 stevige rode wijn
400 ml vleesfond
5 g verse tijm
1 laurierblaadje
5 g verse bieslook




