Zeef 185 g bloem boven de kom van de staande mixer. Voeg de helft van de honing, de gist, 40 g boter, de melk en het ei toe. Kneed 8-10 min. op middelhoge snelheid tot een egaal deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
Meng de rest van de boter met de basterdsuiker, 2 tl gemalen kardemom, de rest van de bloem en het zout. Hak de pecannoten fijn.
Bestuif het werkblad met wat bloem. Stort het deeg op het werkblad. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 20 x 40 cm.
Verdeel de kardemomboter over het deeg, hou aan de bovenkant 2 cm vrij. Bestrooi met de helft van de peccannoten. Rol het deeg vanaf de lange kant op en snijd in 12 gelijke stukken. Doe in de ovenschaal en dek af met vershoudfolie. Laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de broodjes 20-25 min. in de oven tot lichtbruin en gaar.
Meng ondertussen de rest van de honing en kardemom. Haal de broodjes uit de oven, schenk direct het honingmengsel erover en bestrooi met de rest van de pecannoten. Laat 5-10 min. in de bakvorm afkoelen.
Kardemon-honingbroodjes met pecannoten (advertorial)
Zelfgemaakte broodjes zijn al fantastisch, maar deze met kardemom en honing spannen de kroon! Geschikt als dessert voor kerst of lekker bij een uitgebreide brunch of high tea.
- combinatietipLekker met pistache-ijs.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Kardemon-honingbroodjes met pecannoten (advertorial)
Zelfgemaakte broodjes zijn al fantastisch, maar deze met kardemom en honing spannen de kroon! Geschikt als dessert voor kerst of lekker bij een uitgebreide brunch of high tea.

nagerecht
12 porties
195 kcal
30 min. bereiden
1 uur 40 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Zeef 185 g bloem boven de kom van de staande mixer. Voeg de helft van de honing, de gist, 40 g boter, de melk en het ei toe. Kneed 8-10 min. op middelhoge snelheid tot een egaal deeg. Dek de kom af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
Meng de rest van de boter met de basterdsuiker, 2 tl gemalen kardemom, de rest van de bloem en het zout. Hak de pecannoten fijn.
Bestuif het werkblad met wat bloem. Stort het deeg op het werkblad. Rol het deeg uit tot een rechthoek van 20 x 40 cm.
Verdeel de kardemomboter over het deeg, hou aan de bovenkant 2 cm vrij. Bestrooi met de helft van de peccannoten. Rol het deeg vanaf de lange kant op en snijd in 12 gelijke stukken. Doe in de ovenschaal en dek af met vershoudfolie. Laat 30 min. rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de broodjes 20-25 min. in de oven tot lichtbruin en gaar.
Meng ondertussen de rest van de honing en kardemom. Haal de broodjes uit de oven, schenk direct het honingmengsel erover en bestrooi met de rest van de pecannoten. Laat 5-10 min. in de bakvorm afkoelen.
combinatietip:Lekker met pistache-ijs.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
200 g patenttarwebloem
50 ml Langnese wilde-bloemenhoning
1 tl gedroogde gist
125 g ongezouten roomboter
65 ml volle melk
1 middelgroot scharrelei
30 g bruine basterdsuiker
3 tl gemalen kardemom
¼ tl zout
40 g ongebrande pecannoten
Dit heb je nodig
staande mixer met deeghaken
vershoudfolie
ovenschaal (26 x 20 cm, ingevet)