Verwarm de oven voor op 190 °C. Schep de bloemkolen om met de olie, za’atar en de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg in de ovenschaal en schenk de slagroom erover. Rooster ca. 20-30 min. in de oven tot beetgaar en goudgeel. Halveer en serveer.
Mini-bloemkool met Parmezaanse kaas en za’atar
Geroosterde mini-bloemkool krijgt een kruidige boost met aromatische za’atar, terwijl Parmezaanse kaas zorgt voor een hartige, knapperige korst. Een warm, smaakvol bijgerecht dat meteen uitnodigt tot nog een schepje.
- bereidingstipJe kunt in plaats van de mini-bloemkolen ook kleine bloemkolen gebruiken. Rooster die wat langer in de oven en dek eventueel af met aluminiumfolie als ze te donker worden.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Mini-bloemkool met Parmezaanse kaas en za’atar
Geroosterde mini-bloemkool krijgt een kruidige boost met aromatische za’atar, terwijl Parmezaanse kaas zorgt voor een hartige, knapperige korst. Een warm, smaakvol bijgerecht dat meteen uitnodigt tot nog een schepje.

bijgerecht
8 personen
190 kcal
5 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Schep de bloemkolen om met de olie, za’atar en de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg in de ovenschaal en schenk de slagroom erover. Rooster ca. 20-30 min. in de oven tot beetgaar en goudgeel. Halveer en serveer.
bereidingstip:Je kunt in plaats van de mini-bloemkolen ook kleine bloemkolen gebruiken. Rooster die wat langer in de oven en dek eventueel af met aluminiumfolie als ze te donker worden.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
4 mini-bloemkolen
2 el milde olijfolie
2 tl za'atar
4 el Parmigiano Reggiano
250 ml slagroom
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)